Centrala pe lemne cu ardere tip lumanare

Centrala pe lemne cu ardere tip lumanare 21

Centrala pe lemne cu ardere tip lumanare | In ultimii ani, centrala pe lemne cu ardete tip lumanare a devenit un concurent serios al centralelor clasice din Romania. Acest tip de centrala termica se diferentieaza de celelalte centrale prin simplul fapt ca, arderea se face de sus in jos. Centralele termice clasice pe care le gasim peste tot gen: Atmos sau cela de la  Viadrus, sunt centrale cu ardere de jos in sus.

Centrala pe lemne cu ardere tip lumnare

Centralele Stropuva Plus ard tot felul de combustibil lemnos!  Lemn, peleți, brichete din paie sau rumeguș, tocătură lemnoasă, deșeuri din lemne, știuleți, boabe de porumb, rumeguș sau cărbuni. In acest articol vom discuta despre uimitoarele centrale cu ardere tip lumnare care au devenit principala sursa de energie termica in tarile nordice in zonele unde nu exista gaz butan sau gpl.

 

Tipul de ardere al unei centrale tip lumanare!

Centrala pe lemne cu ardere tip lumanare
Centrala pe lemne cu ardere tip lumanare

Arderea combustibilului lemnos se face de sus in jos! In imaginea alaturata vom observa ca aceste centrale pe lemne cu ardere tip lumanare, ard lemnul diferit fata de centralele clasice. Acest procesus reduce consumul de combustibil lemnos cu pana la 40% in comparatie cu centralele clasice.

Timpul de ardere este mai indelungat iar capacitatea de incalzire este una ridicata avand o durata de incalzire mai mare fata de celelalte sisteme de incalzire pe lemne sau peleti.

Procesus de combustie

Acest procesus de combustie si ardere a lemnului face ca, combustibilul lemnos sa fie ars corespunzator. Controlul arderii lemnului este deci controlat iar lemnul arde mohnit eliminand o cantitate de energie suficienta pentru a putea incalzii toate caloriferele unei case de pana la 500mp daca vorbim de centrale cu putere de 40 kw.

Centrala pe lemne cu ardere tip lumnare este o inventie venita din tarile nordice acolo unde iarna avem temperaturi cu mult sub -10° celsius.

Cantitatea de incarcare cu lemne a unei centrale termice cu ardere de tip lumanare este de apx 50 kg in functie de marimea si puterea centralei. Aceste centrale au o putere intre 7kw si 40kw fiind capabile sa incalzeasca o casa intre 100mp si 500mp locuibili.

Care este avantajul unei centrale pe lemne cu ardere tip lumanare?

Aceste centrale au multiple avantaje. Unul dintre acestea este acela ca, cu o singura incarcare de 50kg, aceasta centrala poate incalzii caloriferele unei case intre 24 si 40 ore non stop fara incarcare. Unele dintre ele ajung cu usurina la 3 zile fara sa fie reincarcate. Iata mai jos cateva argumente care te fac sa alegi acest tip de centrala:

  1. Detine un certificat CE oferit de o firma din Germania
  2. Se incarca o singura data la minim 24 / 40 ore.
  3. Nu produce cenuse in cantitate mare.
  4. Nu necesita curatare periodica.
  5. Aceste centrale sunt controlate electronic.
  6. Incarcarea se face de sus in jos.
  7. Arderea se produce sus.
  8. Au un ventilator controlat electric.
  9. Se instaleaza foarte usor.
  10. Nu ai nevoie de aprobari.
  11. Are un cos ca si la celelalte centrale.
  12. Incalzeste si apa pentru uz casnic.
  13. Au un aspect prietenos.
  14. Sunt mai ieftine decat centralele traditionale.
  15. Ard cam tot ce ii dai : lemn, peleti, brichete, porumb, coceni.
  16. Consum redus: 0.29 kg lemn pe ora pentru 1KW

Ce dezavantaje au ?

Ca orice produs, centrala termica Stropuva Plus are si dejavantaje. Din fericire acestea nu sunt si nu reprezinta un real pericol. Centrala Stropuva Plus cu ardere tip lumanare se numara printre centralele termice de inalta calitate. Iata mai jos cateva dezavantaje ale acestei centrale:

  • Nu se poate incarca decat atunci cand focul a fost stins complect.
  • Daca se intrerupe curentul, centrala are nevoie de o baterie de 12V care sa controleze presiunea apei.

Care este consumul unei centrale cu ardere de sus în jos

Cat consuma o centrala cu ardere tip lumanare
Cat consuma o centrala cu ardere tip lumanare

Cat consuma o centrala cu ardere tip lumanare? Probabil este intrebarea la care va ganditi acum. O astfel de centrala are un consum redus de combustibil. Daca am face calculul la 24h am observa ca centralele cu ardere tip lumanare sunt net superioare celor clasice.

Aceste centrale consuma in medie de 50 kg de lemn si carbune ( amestecate ) la 24h. 

Centralele clasice au un consum de 150 kg de lemn si carbune la 24h adica 6kg pe ora in comparatie cu centralele cu ardere de tip lumanare care consuma doar 2kg pe ora.

Deasemenea, umplerea acestor centrale clasice se face la un interval de 3 – 9 ore iar cele cu ardere de tip lumanare la un interval de 1 – 2 zile.

  • Arderea mocnita duce la un consum mai mic datorita faptului ca arde mai mult timp
  • Exista diferente de consum in functie de suprafata sau apa care trebuie incalzita

Cate economii pot face cu acest tip de centrala termica ?

Ce economii poti face cu acest tip de centrala termica?
Ce economii poti face cu acest tip de centrala termica?

Este o intrebare fireasca daca ne hotaram sa cumparam acest tip de centrala. Daca cauti pe net vei observa ca majoritatea comentariilor despre aceste centrale sunt foarte bune. Daca am face o comparatie intre o centrala clasica si cea cu ardere tip lumanare, vom observa ca, consumul este unul mai redus cu aproape 40% al unei centrale termice pe lemne cu ardere tip lumanare. Pe ce ne bazam cand anuntam acest calcul?

  1. Centralele termice pe lemne, carbuni, peleti sau brichete, au un consum redus de combustibil lemnos datorita sistemului de ardere de sus in jos care ne ofera o durata de ardere mai consistenta.
  2. Centrala pe lemne cu ardere tip lumanare ne ofera posibilitatea de a reduce bugetul de incalzire in fiecare iarna cu aprx 40% fata de centralele clasice.
  3. Anumite calcule facute de specialisti din nordul europei arata ca o centrala pe lemne de tip lumanare care este incarcata cu 60% carbune si 40% lemne, poate sa reduca costurile la acest combustibil cu peste 300% !!! Ideea de baza este aceea ca, o astfel de incarcare prelungeste durata de ardere sub un calcul de 1:3. Adica, la o incarcare de 50kg amestec, durata de ardere poate fii de 2/3 zile iar la cele traditionale de peste 150kg!

Cat costa o astfel de centrala?

O centrala termica cu ardere tip lumnare de la Stropuva Plus are un pret de pornire incepand de la 6699 lei  7 kw  si ajunge pana la 8349 lei 40 kw La acest pret se mai adauga un kit de distributie si supraveghere a incalzirii compus din:

  • aerisitor automat;
  • termostat comandă pompă;
  • termomanometru (presiunea/temperatura în returul cazanului);
  • termovană cu trei căi;
  • vas de expansiune (24-35 l, în funcție de volumul instalației);
  • robinet de umplere și robinet de golire;
  • robineți de separație;
  • fitinguri și conducte de legatură din fontă, respectiv oțel zincat.

 

Obtine oferte de pret
Obtine oferte de pret!

 

 

De unde pot achizitiona acest cazan pe lemne ?

 

Centrale pe lemne brichete sau peleti cu ardere inversa
Centrale pe lemne brichete sau peleti cu ardere inversa

Centrala de la Stropuva Plus este o centrala din clasa celor de la Stropuva si o puteti achizitiona direct de pe acest site in precomanda! Preturile noastre ca si partener Stropuva sunt reduse fata de concurenta iar calitatea este net superioara.

Tot prin intermediul nostru veti avea posibilitatea sa instalati aceasta centrala conform indicatiilor venite de la fabricant. Avantajul acestui site este acela ca veti cumpara mai ieftin iar instalarea acestei centrale se poate face cu specialisti locali sau de la sediu central.

Garantia pentru o astfel de centrala este conform normelor din Romania iar durata de viata a unei centrale de acest tip este intre 20 si 30 de ani. Aceasta poate fii tinuta si peste 30 de ani dupa o verificare amanuntita!

 

Cine se ocupa de instalarea centralei si care sunt costurile sau garantiile ?

Instalare centrala termica si garantii
Instalare centrala termica si garantii

Garantii | Centrala poate fii instalata constra cost de catre echipa de la Construiesteieftin.ro dar si de echipele partenere din toata Romania. Garantiile sunt stabilite in functie de necesitatile fiecarui client si sunt de pana la 5 ani. Aceasta garantie se poate mari de la caz la caz contra cost! Daca doriti sa instalati aceasta centrala cu un instalator cunoscut de dvs, atunci garantia isi pierde valabilitatea!

Costuri | Costurile de instalare a unei centrale cu tot echipamentul complect ( doar centrala ) gata de functionare incep de la 1000lei si pot ajunge si la 2000lei. Pentru fiecare calorifer in parte, se percepe un tarif intre 150lei si 250lei in functie de tipul de calorifer.

 

Avantaje si dezavantaje fata de o centrala pe gaz gpl

Sa faci o alege intre o centrala pe lemne si una pe gaz de tip gpl cu siguranta vei inclina catre cea pe gpl sau gaz butan de la retea. Alegerea este una foarte simpla daca cauti confort si comoditate. Nu cred ca cineva a uitat cum spageau bunicii lemnul pentru foc sau cum il spargeam chiar noi pentru al introduce in soba de teracota. Pe langa spartul lemnului, acesta trebuia carat si aranjat intr-un loc ferit de umiditate.

Dar acolo unde nu avem posibilitatea de gaz butan de retea sau gpl, ce facem?

Cu siguranta ne vom indrepta catre centralele pe lemne, carbuni, brichete, peleti, rumegus sau porumb. Fiecare in functie de posibilitatea de a achizitiona cel mai bun combustibil pentru centrala sa. Aici intervine consumul unei centrale pe lemne. Iar la acest capitol, centrala pe lemne cu ardere tip lumanare este cea mai buna solutie din Romania. De ce spunem asta?

Va aratam mai jos cateva dintre conculziile noastre:

  1. In comparatie cu o centrala clasica, centrala de la Stropuva Plus consuma de 3 ori mai putin.
  2. Se curata o singura data la minim 10 zile.
  3. Are un tiraj controlat electronic.
  4. Nu face galagie si este foarte silentioasa.
  5. Poate ridica temperatura apei si la 90°
  6. Are un pret accesibil.

Cat consuma o centrala pe lemne fata de una pe GPL?

Cat consuma o centrala pe lemne fata de una pe gpl?
Cat consuma o centrala pe lemne fata de una pe gpl?

Daca vrei sa sti cat consuma o centrala pe gpl si una pe lemne de tip Stropuva Plus , te putem ajuta sa intelegi care este diferenta de consum datorita faptului ca avem cunostinte si verificari in acest domeniu bazandu-ne pe cele 15 centrale gpl instalate si cele 12 centrale pe lemne sau carbuni din anul 2019. Fiecare calcul este diferit si se stabileste in functie de locuinta in care a fost instalata o centrala pe gpl sau una pe lemne.

Daca ne vom rezuma la preturi, iata mai jos cateva calcule simple:
  • Centrala cu ardere de tip lumanare consuma in medie 50 kg lemne la 24 ore iar daca vom stabili 850lei pe tona de lemne vom deduce ca o centrala consuma undeva la 20 lei pe zi. Aproximativ 600 lei pe luna. Este un cost informativ pentru o centrala de 18kw cu maxim 10 calorifere.
  • Centrala pe gpl consuma in medie intre 40 si 70 litri de gpl la 7 zile. Vom lua consumul cel mai mare si vom vedea ca avem un consum de 10l gpl pe zi undeva la 29 lei. In mare, vom avea un cost intre 600 si 900 lei luna.  Si acesta este un cost indicativ al unei centrale de 24kw cu 12 calorifere. Daca vom reduce din kw de la 24 la 18 vom observa ca avem practic aceleasi costuri.

Concluzii:

In Romania exista mai multe marci de centrale cu ardere de tip lumanare  pe care inca nu le-am verificat asa cum am procedat cu centrala Stropuva Plus. Probabil la fel de bune ca si cele de la Stropuva Plus dar fara o baza de preturi accesibile.

  • Daca locuiti intr-o zona unde aveti lemne din abundenta cu temperaturi foarte scazute, centrala Stropuva Plus este cea mai buna solutie la toate capitolele. Pret, consum, calitate, garantie, durata de viata.
  • Indiferent unde locuiti, centralele de la Stropuva Plus isi fac treaba cu varf si indesat avand o durata de viata sigura de minim 25 de ani !!!
  • Ca si comparatie intre o centrala pe lemne clasica si una tip lumanare, balanta este in favoarea centralelor de tip cazan de la Stropuva Plus .
  • Acest articol a fost creat dupa discutii cu diferiti clienti in urma carora am stabilit aceste comentarii.

 

21 Comments

  1. Un nr de telefon se poate???

  2. Încălzesc casa cu un Viadrus.Deci toată instalația este făcută. Pot inlocui numai centrala Viadrus,cu una Stropuva Plus de 20 kw?fără alte investiții?

  3. Bună seara! Am cautat pe net acest tip de centrala și m-am oprit la cazanul E-ONE de la Candle din mai multe motive. Bani, recenzii, calitate, aspect. As vrea sa cumpăr și eu aceasta centrala dar am o întrebare. De ce este mai ieftina decât alte centrale similare? Ce garanție am? Și cine se va ocupa de verificare periodica? Va mulțumesc anticipat.

    1. Buna ziua Doina! Pretul este unul corect iar compania care le vinde in Romania nu practica adaus comercial mare asa cum sunt la alte firme concurente. Garantia este de producator si are 5 ani. Iar verificarea periodica se poate face de catre firma care le monteaza. O zi buna!

      Construieste Ieftin
  4. Bună ziua! Vreau sa renunț la centrala pe care o am și doresc sa achiziționez una ca asta. As vrea sa îmi dați mai multe detalii dacă se poate. Ma gândesc ca nu este nevoie sa schimb și coșul de fum. Aștept un răspuns. Mulțumesc.

    1. Buna ziua Otilia! Ne puteti contacta prin intermediul paginii de contact si vom transmite coordonatele dvs catre un responsabil!

      Construieste Ieftin
  5. Buna ziua. Cat costa o astfel de centrala cu tot echipamentul necesar pentru o casa de 200mp utili. As vrea sa stiu un pret cu tot cu instalare si cos sa vad daca ma incadrez in buget. Multumesc!

    1. Salut Vasile! Pentru 200mp utili, o centrala de 20kw poate face treaba buna. Dar ca sa fiti mai linistit, va recomand una de 30 kw daca nu aveti o izolare perfecta sau daca pierdeti caldura. Pentru a afla exact cat va costa, trebuie sa ne contactati cu mai multe explicatii gen: cate ferestre, ce tamplarie,tip de izolatie, daca aveti case in apropiere, daca aveti arbori sau alte cladiri care pot impiedica un tiraj bun, etc. Dupa contact, te va contacta un reprezentant comercial.

      Construieste Ieftin
      1. Cât ar costa o centrală de 30 de KW.

  6. As vrea sa cumpăr și eu o centrala de 20kw. Cum procedez? Mulțumesc.

    1. Salut Virgil! Pentru a comanda o centrala pe lemne de 20kw cu ardere tip lumanare de la E-one Candle, trebuie doar sa ne contactezi complectand formularul de contact sau sa adaugi in cosul de cumparaturi produsul dorit. Cel mai bine este sa intri in contact cu noi pentru a va indruma corect. Dupa ce vei complecta formularul online, te va contacta un reprezentant de vanzari.

      Construieste Ieftin
    2. Va rog sa îmi lăsați un număr de telefon pentru a putea fi contacta
      Mar interesa sa cumpăr o centrala de de 40kw

  7. Buna ziua. Cum fac sa intru in contact cu un responsabil? Ma intereseaza aceasta centrala. Va multumesc.

    1. Buna ziua Petre! Pentru a intra in contact cu un responsabil va rugam sa ne contactati complectand formularul nostru din pagina de contact. Cu stima!

      Construieste Ieftin
  8. Buna seara. As vrea sa imi spuneti si mie in privat pe email, cu cine pot vorbii sa achizitionez o astffel de centrala si care sunt garantiile. Cine o instaleaza si cam cat m-ar ajunge cu tot cu calorifere tinand cont ca am nevoie de 14 calorifere pentru o casa de 160mp.

    1. Salut Sorin! Va multumim pentru interesul acordat si va anuntam ca exista firme partenere specializate care pot monta o astfel de centrala in toata tara. Centrala de la E-ONE by Candle are o garantie de 5 ani ( garantie de fabricatie ) si poate fii instalata atat de firma care aduce aceste centrale in Romania cat si partenerii nostrii zonali. Pentru o oferta exacta si complecta, va rugam sa ne dati mai multe detalii complectand formularul nostru de contact din pagina de contact. Veti primi un deviz scris cu toate detaliile oferite de partenerii nostrii.

      Construieste Ieftin

Trackbacks and Pingbacks

  1. … [Trackback]

    […] Read More here: construiesteieftin.ro/centrala-pe-lemne-cu-ardere-tip-lumanare/ […]

  2. […] o centrala pe gpl, o centrala pe peleti sau o centrala cu ardere inversa. Dar nu putem neglija centrala pe lemne cu ardere tip lumanare. Toate aceste centrale, mai putin cea pe gpl, pot arde combustibl solid compus din reziduri cum […]

  3. […] găsi, de asemenea, dispozitive suplimentare, cum ar fi o centrala pe lemne cu ardere tip lumanare sau centrala pe peleți, sau in anumite cazuri, cea mai buna central pe gpl care încălzește apa […]

  4. […] are un rol esential pentru incalzirea unei locuinte. In aceasta incapere tehnica putem monta o centrala termica pe lemne cu ardere inversa, centrala traditionala, centrala pe gaz sau centrala pe gaz gpl. Indiferent de tipul centralei, […]

  5. […] dormitoare, o baie și două toalete separate. Conform Regulamentelor termice, este echipata cu o centrala pe lemne cu ardere inversa cu incalzire prin pardoseală, apa caldă fiind produsă de un balon termodinamic. Prețul casei: […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close