Cat consuma o centrala pe peleti

Cat consuma o centrala pe peleti 44

Dacă sunteți interesați de, cât consuma o centrala pe peleti, înseamnă că aveți de incalzit o locuință și căutați soluții. În acest articol vom stabili cu aproximație cât consuma de regula centralele pe peleti si ce randament au. Impactul aspura mediului sau confortul pe care il cautam.

Ce consum are o centrala pe peleti?

Pentru a stabili un consum real cu răspunsuri potrivite, haideți mai întâi sa vedem pe ce ne bazam cand calculam acest consum.

  1. Zona geografica în care va aflati.
  2. Locuință se afla în câmp deschis sau între case.
  3. Din ce materiale a fost construita casa dvs.
  4. Aveți un tiraj suficient sau nu.
  5. Coșul de fum este montat corect.
  6. Căți mp utili aveți de incalzit.
  7. Câte ferestre exista și ce fel de tâmplărie aveți.
  8. Gradul izolației și din ce este compusa.
  9. Ce tip de centrala și câți KW.
  10. Cat costa o centrala pe peleti.
  11. Cat consuma in realitate.

Din câte observați, avem câteva întrebări cheie prin care vom stabili un consum real pentru o locuință de 120mp utili, 2 bai, 2 holuri, 2 camere și un salon. Fiecare intrebare are un impact asupra consumului de peleti. Daca dorim sa calculam cat consuma o centrala pe peleti este bine de stiut ca trebuie luate in calcul toate aspectele de mai sus.

La baza acestui studiu de calcul prin care vom stabili cât consuma o centrala pe peleti, sunt 2 locuințe diferite din zone diferite. Acest calcul a fost studiat timp de 6 luni de către clienții noștri în perioada octombrie 2019 martie 2020.

1. Zona geografica în care va aflati.

Regiunea sudica din România este mult mai călduroasă fata de cea nordica sau muntoasa. Diferența de consum între nord și sud poate fi una destul de simnificativa. Dacă în sud vom consuma 1 sac 15kg de peleti la 24h ( calcul exemplu), în nord am putea consuma 2 saci la 24h.

Cand va construiti propria locuinta, tineti cont de toate avantajele care le puteti avea. Nu trebuie neglijat felul in care va incalziti casa. Consumul unei centrale pe peleti este dat si de zona geografica in care va aflati. De aceea este indicat sa construiti inteligant!

2. Locuință se afla în câmp deschis sau între case?

Daca avem o locuinta construita intre case iar in partile laterale avem casele vecinilor, putem constatat faptul ca aceste case ne protejeaza propria locuinta de un vant lateral. In concluzie, peretii laterali ai casei sunt protejati fiind considerati ca si pereti cu un grad redus de consum al caldurii din interior.

O casa in camp deschis avand cei 4 pereti laterali supusi fortei naturii poate consuma o cantitate de peleti cu aproape 70% mai mult fata de o locuinta construita intre case. Aici intervine si forta naturii, zona geografica sau nivelul de umiditate.

O locuinta protejata care se afla intre alte case avand cei 3 pereti laterali protejati nu va consuma la fel ca celelalte case. Consumul de peleti va fi unul redus iar locuinta respectiva va putea fi incalzita la parametri normali. Deja daca observam cele 3 diferente intre aceste case fara sa vorbim despre gradul de izolatie sau modelul de tamplarie, putem stabili un consum diferit cu peste 50%.

4. Din ce materiale a fost construita casa ?

Ce materiale sa folosesc pentru casa mea si din ce este compusa?
Ce materiale sa folosesc pentru casa mea si din ce este compusa?

Este o intrebare care merita toata atentia noastra. Materialele folosite la constructia unei case sunt extrem de importante daca vrem sa avem un consum redus de peleti. O casa din boltari nu are aceleasi proprietati ca si cea din caramida porotherm. Iar casa din BCA nu este la fel cu cea construita pe structura lemnoasa cu dubla izolatie. Aici observam ca, casele pe structura lemnoasa sunt net superioare celor din zidarie.

Lemnul este un bun material izolant inofensiv care traieste odata cu noi. Acesta se hraneste din natura daca este frig sau umzeala. Casele din lemn sunt locuinte care in ultimii ani au cucerit o mare parte din populatia Europei. O astfel de casa va consuma mai putin fata de una din zidarie traditionala.

Este evident faptul ca, constructiile traditionale din zidarie ( boltari, caramida sau bca ) sunt consumatoare de caldura. Tencuiala impreuna cu betonul sau cimentul sunt materiale consumatoare de caldura. Un perete din tencuiala absoarbe caldura din casa in comparatie cu o casa pe structura lemnoasa care are peretii compusi din rigips, OSB, folii condens sau contra vaporiilor ( care nu lasa sa intre sau sa iese caldura ) izolatie minerala interna sau izolatie exterioara.

De retinut : Opteaza pentru pereti protejati si la interior cu izolatie minerala placata cu rigips. Acest material, rigipsul sau gips cartonul, este un bun izolant ermetic pastrand caldura la interior. Peretele cu dubla izolatie, interioara si exterioara este net superior unei tencuieli traditionale.

5. Cat de important este cosul de fum ?

Cos de fum pentru centrala pe peleti
Cos de fum pentru centrala pe peleti

Cand achizitionati o centrala pe peleti trebuie sa luati in calcul si tipul de cos care se adapteaza cel mai bine la centrala voastra. Cosul de fum este un echipament destul de important. Acesta poate avea un tiraj bun sau unul mai putin bun. Tirajul este obtinut si calitatea cosului sau izolatia acestuia. De felul in care a fost montat si unde a fost montat. Daca are obstacole sau nu. Sau daca zona geografica este una calduroasa sau friguroasa. In concluzie, cosul de fum nu trebuie neglijat daca vrem sa avem un consum scazut.

Cosul de fum poate fi montat la interior sau la exterior. O centrala pe peleti poate avea un consum redus daca cosul este conceput in interiorul locuintei. Multe case au cosul de fum la exterior provocand un condens care poate agrava consumul centralei ingreunand tirajul.

6. Ce suprafata trebuie incalzita ?

Ca si celelalte puncte, suprafata casei are si aceasta rolul sau in consumul unei centrale pe peleti. Cu cat avem suprafata mai mare de incalzit cu atat centrala pe peleti va consuma mai mult. De regula, o suprafata mare inseamna si calorifere mai multe si implicit mai multa putere de ardere. Pentru a calcula cu exactitate ce tip de centrala pe peleti vei alege, ai nevoie de un meseriasi in instalatii sanitare care sa va calculeze cati kw aveti nevoie la 10mp utili.

Daca folosim radiatoare mai mari vom avea o cantitate de apa mai mare de incalzit. O cantitate de apa dubla fata de una potrivita duce la un consum mai mare de peleti. De aceea este indicat ca un specialist sa va calculeze suprafata de incalzit atat in mp cat si in m3.

7. Cate ferestre avem si tipul de tamplarie

Tamplarie pvc cu geam termopan triplu vitraj
Tamplarie pvc cu geam termopan triplu vitraj

Ferestrele si tipul tamplariei sunt de asemenea echipamente care nu pot fi neglijate. Ferestrele din PVC cu dublu vitraj nu sunt la fel ca cele cu triplu vitraj. Daca vei opta pentru tamplarie pvc cu profil de minim 5 camere de la salamander cu etansare perfecta, caldura va ramane in casa ta reducand astfel consumul de peleti. Ferestrele cu inchidere etansata pastreaza caldura la interior!

O suprafata mai mare de ferestre aduce de la sine un consum mai mare de peleti. Consumul unei centrale pe peleti este calculat si in functie de duprafata de geamuri termopan. Tamplaria PVC poate fi cel mai mare consumator de energie calorica!

8. Ce grad de izolatie avem?

Asa cum am vorbit mai sus, izolatia peretilor face parte din calcularea unui confort termic sporit dar care ne poate da si consumul unei centrale pe peleti. O izolatie din poliestiren nu este la fel cu cea din vata bazaltica. Diferenta intre acestea este data de gradul de rezistenta la umiditate, toxicitate sau izolatie termica. De asemenea si de felul in care atrag sau nu rozatoarele. Izolatia exterioara trebuie calculata si in functie de centrala pe care o vom achizitiona!

Izolatia unei case este deasemenea un factor care nu trebuie neglijat. Indiferent ca ne vom intreba cat consuma o centrala pe peleti sau cat consuma o centrala pe gpl, o izolare buna a casei duce la un consum redus de peleti. Tipul de izolatie bazaltica pastreaza caldura la interior cu pana la 30% mai mult fata de izolatia din poliestiren.

9. Ce tip de centrala vrem si cati kw ?

Aici parerile sunt impartite. In functie de confortul personal pe care il dorim dar si de cel termic, putem alege intre o centrala pe gpl, o centrala pe peleti sau o centrala cu ardere inversa. Dar nu putem neglija centrala pe lemne cu ardere tip lumanare. Toate aceste centrale, mai putin cea pe gpl, pot arde combustibl solid compus din reziduri cum sunt peletii sau brichetele.

Puterea unei centrale se calculeaza in kw ora. Pentru a stabili de cati kw avem nevoie pentru casa noastra, ne putem rezuma la un calcul simplu de aprx 1kw/ ora la 10mp utili. Daca avem o casa de 100mp utili, o centrala de 10kw poate fi obtiunea cea mai potrivita. Insa, desi o centrala de 10kw poate face fata unei suprafete de 100mp, totusi este indicat sa alegem una de minim 18 sau 20kw.

O centrala de 10kw pe peleti, lemne sau carbuni, folosita la o casa de 100mp utili poate consuma la fel ca o centrala pe lemne sau peleti de 18kw cu ardere tip lumanare. Este indicat sa avem o putere suplimentara in kw daca vom folosi radiatoare de capacitate sau daca vrem un confort sporit de caldura. Supra solicitarea unei centrale ii poate scadea durata de viata!

10. Cat costa o centrala pe peleti ?

Desi nu este o intrebare care ne poate da un consum exact al unei centrale termice pe peleti, totusi face parte din stabilirea unui consum real. O centrala pe peleti traditionala poate costa mai mult decat o centrala termica pe peleti cu ardere inversa. Centralele pe peleti sunt de mai multe feluri si tipuri. Cele care se incarca automat la 24/48 ore sau cele care se incarca manual la un interval de 24h minim. Cele care consuma 0.50kg peleti pe ora sau cele care consuma 1kg peleti pe ora.

Pretul unei centrale pe peleti traditionala echipata complet gata de incalzire ( fara calorifere ) este cuprins intre 8.000 lei si 15.000 lei. Iar pretul unei centrale pe peleti cu ardere inversa este cuprins intre 7.500 lei si 10.000 lei.

De retinut : Centrala pe peleti poate arde doar peleti in comparatie cu o centrala cu ardere inversa care poate arde tot felul de combustibil solid ( lemne, carbune, coceni, porumb, peleti, brichete … etc )

11. Cat consuma o centrala pe peleti ?

Cat consuma o centrala pe peleti
Cat consuma o centrala pe peleti

Daca vom tine cont de cele 10 concluzii oferite de Construiesteieftin.ro, observam ca, aflarea unui consum real al unei centrale pe peleti traditionala sau cu ardere inversa este dat de o sumedenie de concluzii. Nu exista centrale care sa consume mai putin decat celelalte. In definitiv toate consuma aproape la fel.

In schimb, le putem ajuta sa consume mai putin daca vom tine cont de cele 10 puncte enumerate mai sus.

Locuinta din sudul Romaniei | Ca sa va dam un consum aproximativ informativ al celor doua case din zone geogratice diferite, observam ca in sudul Romaniei, in zilele de iarna normala vom consuma 1 sac de peleti din fag de 15kg. In zilele de iarna cu temperaturi de – 10° vom avea un consum de aprx 2 saci de peleti la 24h.

Locuita din nordul tarii | Ca si in zona de sud a tarii, si in nord vom avea un consum echilibrat. Specialistii spun ca in nordul tarii o centrala pe peleti poate consuma in zilele noarmale ale iernii undeva intre 20kg peleti si 30kg peleti la 24h. Iar in zilele de temperaturi scazute putem avea un consum cuprins intre 30kg peleti si 45kg peleti la 24h.

De retinut : Aceste calcule sunt informative si nu pot fi considerate ca 100% sigure. Ca sa reducem din consum, trebuie sa avem o locuinta foarte bine izolata cu tamplarie pvc cu inchidere ermetica si geamuri termopan triplu vitraj. Este un plus daca vom avea si obloane!

Comentarii : Construiesteieftin.ro va asteapta la comentarii. Daca aveti pareri impartite sau v-ati incalzit deja casa cu peleti, asteptam comenturile voastre.

44 Comments

  1. Sau scumpit foarte mult peleti in ultimi 2 ani de zile

  2. buna seara. Am o centrala pe peleti opop pe care nu stiu sa ajustez anumiti parametri daca ma poate ajuta cineva cu informatii. va multumesc

  3. Poate ca este un pic pe langa subiect, dar poate va fi aprobat comentariul meu:
    Se poate obtine o importanta economie de energie, indiferent de solutia aleasa, pe peleti sau nu, daca se folosesc jaluzelele plisate.
    Acest strat interior este o bariera inainte de contactul cu sticla geamului.
    Las si un link:
    https://jaluzeleonline.ro/jaluzele-plisate/

  4. Vana de amestec influențează consumul?

  5. Buna ziua, centrala pe peleti poate fi conectata cu incalzirea prin pardosela? Este eficienta? ce recomandare aveti pt o casa de aprox 150 mp? multumesc

  6. Centrala pe peleti poate fi folosita si pentru incalzirea prin pardosela? Cat de eficienta este ? ma puteti ajuta cu detalii?
    multumesc

  7. Anu trecut am consumat 6,5 tone de peleti din dedeman țin sa precizez i-am cumpărat la începutul luni mai 2019 cu temperatura în casa 22,5 instalația caloriferelor este făcută conform standardelor și am 9 calorifere+boiler de 100l pe care il încălzesc iarna pe centrala bine înțeles. Eu zic ca am consumat ok având în vedere ca locuita mea are pereți de 50 de cărămidă cu tencuiala exterioara de 3cm și casa era neizolate atât exterior cât și interior doar sus la etaj aveam 2 straturi de vata minerala de 10 cu folie de al. Suprafața casei este de 190mp respectiv 350mc. Sa vedem anul acesta cât consuma ca am izolat casa pe exterior eu am estimat un consum de 4,5-5 tone acum sa vedem. Centralele pe peleti se merita pentru cei care vor sa stea confortabili și care nu au acces la gaze. Costa ceva mai mult cu peleti decât pe lemne dar având în vedere munca de a tăia și sparge lemnele și sa iei seara sa bagi în centrala eu zic ca merita cea pe peleti.
    Ca sa aveți un consum cât mai mic trebuie sa va jucați cu setările centralei ca în primul an îmi consuma enorm și mi a spus un prieten ce sa ii fac iar setările nu se potrivesc de la unu la altu sa dea același consum ca va influențează foarte mult instalația și calitatea peletilor

    1. Nu ne puneti si pe noi in contact cu prietenul dvs :)?
      La noi consumul e f mare, la 24h minim 4 saci cand afara nu e temperatura f scazuta. Cred ca ceva setari nu sunt facute cum trebuie.

      1. Pune termostT ambiental dacă nu aveti

      2. Este enorm…. setați puterea de ardere mai mică ,de la 1 la 4 și auto selectați 1 sau 2,in funcție de cât de repede vreți ss.ncalzeasca…DAR CEL MAI IMPORTANT ESTE TERMOSTATUL,EU L.AM PUS SINGUR,DE ĂLA CU FIR,L
        AM TRAS PRIN PERETE ÎN CASĂ,L.AM LĂSAT LA 20SAU 25 GRADE, CÂND CENTRALA AJUNGE SA BAGE TEMPERATURA ALEASĂ, ÎNCETEAZĂ SA MAI ARDĂ PELEȚI ORE BUNE INTR.O ZI,DECI PUTEȚI ACȚIONA AICI….SIGUR ÎNJUMĂTĂȚIȚI CONSUMUL..
        DESIGUR DEPINDE DE TÂMPLĂRIE ȘI IZOLAȚIE

        Claudiu Mihaila
    2. Și eu am un consum de 4 saci la zi. Poate să mă ajute cineva cu ceva setări la un ferolli bio 30 kw.

    3. Salut!

      Cat iti consuma pe zi ?
      Cat timp merge pe zi

      ispas catalin
    4. Salut Adrian poti sami spui te rog cât ai consumat după izolareA casei

  8. Bună ziua. Sunt în căutarea unei centrale pe peleți pentru a încălzire o locuință cu suprafața de aproximativ 200 mp. Ce îmi recomandați.

  9. Buna ziua.
    Locuiesc langa Cluj la 15 km comuna Feleac.
    Doresc sa cumpăr o centrala pe peleti si nu stiu exact ce sa cumpăr.
    Am o casa de lemn izolata ext cu plistiren de 5 cm si la interior vata vata sticlata si rigips si ferestre termopan.
    Am in jur de 120 mp si 264 m3 si stau in camp deschis.
    Ma mai intereseaza ce tip de peleti imi recomandati si cam ce cosum as avea .

    1. Salut eu îți recomand peleti de la dedeman eu pe aceia i am folosit și ii recomand cu cea mai mare încrede mai ales dacă ii iei vara cu 16,5 lei sacu e perfect, dar poți sa testezi și tu alți peleti îți cumperi 2 saci de la firme diferite și ii testezi afara sa fie temperaturi asemănătoare și îți notezi pe un caiet în cât timp ridica apa la 50 sau 55 de grade apa temperatura gazelor arse și aceea este foarte important având o temperatura mai mare automat ca avem și o încălzire mai rapida si notezi cantitatea de cenușă după 2 saci arși și te uiți în cenușă sa nu se vadă nisip. Bineînțeles mai poți face și testul de apa la peleti sa vezi care se umfla cel mai greu și sta la fund, sa il arunci de la 1m pe gresie sa vezi dacă se sparge ușor sau nu ca sa îți dai seama de cât de presat este.
      Dar cel mai bine e după ce găsești peleti potriviți sa le urmărești preturile vara și sa iei arunci când e mai ieftin ca am fost acum câteva zile în dedeman și de la 16,5 sacu cum a fost în vara a ajuns la 20 de lei și nu au pe stoc numai pe comanda si vine cam in 2 3 sapt ca nu face fata fabrica acum mai ales ca sunt în căutare

  10. Imi puteti spune va rog, cumse numeste centrala???

    Martinescum MARIA
    1. Buna ziua! Pentru un consum bun va propun cazanul centrala de la EONE care arde orice tip de combustibil lemnos si pe care o gasiti pe site. Daca doriti o centrala doar pe peleti va propun un termosemineu de maxim 10kw capabil sa incalzeasca locuinte de pana la 100 mp cu un consum maxim de aprx 1.8kg ora de la FM Premium. Consuma cam 1 sac de 20 kg la 24h la temperaturi intre 0 si 5° C si 2 saci de 15kg la -0C !!! Succes! Le gasiti la Dedeman !

      Construieste Ieftin
      1. Ma poți ajuta cu setările ei
        r_dumitra@yahoo.com

  11. Un articol corect in mare parte. Foarte bine documentat. Mult succes baieti!

  12. Foarte util acest articol. Felicitari! Asteptam si altele …

  13. Buna ziua ! Am o centrala fornello pellet king 25 kw ! Va rog sa- mi spuna cineva daca un consum de 2 saci (30kg) e normal la o temperatura exterioara de 6 grade , 100 m p , casa izolata cu polistiren de 10 tamplarie salamander tripan . Multumesc anticipat !

    1. Salut George! Nu prea este normal. Undeva este o problema un reglaj care nu a fost bine facut sau calitatea peletilor.

      Construieste Ieftin
      1. Ai idee de un reglaj ..aproximativ…corelare melc…….ventilator

  14. Am montat o centrala pe peleti anul trecut si asta pentru ca m-am luat dupa diferite sfaturi. Articolul este cat se poate de concret. Felicitari! Calculele sunt in proportie de 90% corecte si bine definite. Media la mine este de aproximativ 33lei la 24h in lunile geroase si de 24lei la 24h in lunile cu temperaturi peste 0°C.

    1. Am cumparat un termosemineu centrala termica Alfa Plam.Urmeaza sa o montez la o suprafata de 8o m.patrati.Care ar fi consumul zilnic sa stiu cati peleti sa cumpar pentru intregul sezon rece?

  15. Salut! Foarte bine documentat. Consumul depinde de orice aspect. Degeaba ai izolatie de 100mm iar tamplaria pvc este de calitate proaste.

  16. Buna seara sau dimineata. De cateva zile caut pe net sa vad cat naibi consuma o centrala pe peleti. Ma bate gandul sa renunt la cea pe lemne pe care o am dar am gasit pareri impartite. Daca inteleg eu bine, o centrala pe peleti ar consuma undeva intre 1kg de peleti si 1kg300 pe ora. Are cineva si alte pareri?

    1. Am cazan pe peleti de 9 ani, incalzeste 150 mp intro zona montana {Miercurea Ciuc).. Consumul calculez de fiecare data pe an {din sept. – pana-n sept.)am un consum de 3.5-4.2 tone.

      Molnár Levente
      1. Mi se pare un consum acceptabil, m-ar interesa tipul cazanului.

        Fenyvesi Levente
        1. Buna ziua! Pentru un consum bun va propun cazanul centrala de la EONE care arde orice tip de combustibil lemnos si pe care o gasiti pe site. Daca doriti o centrala doar pe peleti va propun un termosemineu de maxim 10kw capabil sa incalzeasca locuinte de pana la 100 mp cu un consum maxim de aprx 1.8kg ora de la FM Premium. Consuma cam 1 sac de 20 kg la 24h la temperaturi intre 0 si 5° C si 2 saci de 15kg la -0C !!! Succes! Le gasiti la Dedeman !

          Construieste Ieftin
      2. Buna ziua imi puteți spune va rog ce centrala aveti ??? Avem o centrala pe lemne si am vrea sa o schimbam cu una pe pelet mulțumesc

        1. Buna ziua dna Cristina!
          Nu centrala schimba consumul! Cel mai important este zona geografica, cosul de tiraj, regulatorul de tiraj ( electronic ) care face toti banii. Centralele folosite au fost de la Ferroli! Succes

          Construieste Ieftin
      3. Bunã ziua ,mar interesa ce tip de centralã aveti?multumesc

      4. Buna ziua
        Ce fel de centrala aveti?

        Dragomir Adrian
    2. Buna ziua de 2 saptamani ne am instalat si noi centrala de la firma marelli dar consuma cam mult 6 saci in 2 zile ii ard e bine sau peletii nu sunt buni si am uitat sa specific ca ,gasesc multi cenusa si gasesc peleti nearsi in arzator si ramane si peleti in centrala si ea se Bliocheaza astept rasp urgent??

      1. Si eu am aceeasi centrala mareli consum 10 saci in 3 zile…..centrala e de 48 kw ,legata la 13 calorifere dar 11 functionale (2calorifere oprite),incalzesc .270 mp..mi se pare si mie ca consumul e mult.este setata pe p2 …sper sa ne ajute cineva probabil trebuie setata altfel….

  17. Un articol bun. Toate cele 10 întrebări sunt corecte. Pe net găsești tot felul de calcule absurde despre centralele pe peleti sau cât consuma. Dacă îndeplinești condițiile din articol, centrala nu va consuma mai mult de un sac 15kg la 24h. Consider ca 1kg peleti ora este un consum bun pentru o casa care are peste 120mp utili.

    Petrescu Aurelian
  18. Bună seara tuturor. Cel mai complet articol. Foarte bine documentat. As dorii sa adaug și un inconvenient la centralele pe peleti. Locul unde vom depune sacii de peleti! Din câte știu eu, sacii cu peleti pot atrage umiditate iar asta este nociv pentru peleti dacă nu avem o încăpere bine izolata. În mare, sunt mulțumit de peleti. M-ar bate gândul ca încerc și centrala cu ardere inversa. Dvs ce sfat îmi puteți da? Mulțumesc!

    Bălan Ribert
    1. Salut dl. Balan
      În acest articol am vorbit despre consum. Va mulțumim pentru informații. Vom tine cont ca pe viitor sa va oferim info utile despre cum sa păstrăm sacii de peleti, de unde să-i achiziționa și ce esență sa folosim.

      Construieste Ieftin
    2. Ibuna ziua. Spuneti.mi va rog daca estd periculos sa montez o centrala pe peleti intr.o magazie de 30 mp din OSB SI inalta de 2.30.

  19. M-am abonat la acest site si primesc periodic noutati. Inca un articol excelent si plin de informatii concrete. Sunt din Bucuresti si am o casa de 160 mp utili pe care o incalzesc cu peleti. Iarna trecuta nu am consumat mai mult de 20kg peleti pe zi facand o medie generala. Frig normal, ger sau zile insorite. Dar asta dupa ce am ales sa schimb toata tamplaria pvc. Pierdeam caldura iar consumul erea unul care ajungea la 1000 kg peleti pe luna. Am vazut ca si voi faceti referire la tamplaria pvc cu profil salamander. Cred ca este cea mai competitiva de pe piata din Romania. Din pacate pentru mine, cand am construit casa am ales izolatie din poliestiren desi puteam sa pun vata bazaltica. Dar asa este cand te iei dupa meseriasii care nu fac diferenta intre un lucru bun si unul mai putin bun. Sincer nici eu nu am stiut ce sa cer!!! Faptul ca ati amintit de constructia unei case inteligente, ma face sa scriu acest coment. Trebuie sa recunosc ca multe persoane nu tin cont de incalzire sau de cum sa reduci consumul la incalzire. Un articol excelent!

    Marius Vintila
    1. Salut dl. Vintila.
      Va mulțumim pentru comentariu. Vrem sa aducem mereu cele mai bune informații către clienții și utilizatorii noștri.

      Construieste Ieftin

Trackbacks and Pingbacks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close