Cat ar costa o casa la cheie ? 2

Am mers in judetul Dolj la marginea orasului Craiova pentru a diseca un proiect de construcție. Am detaliat întregul preț, ținând cont de toate elementele (teren, casă, credit, asigurare, garanții, costuri suplimentare, piscină, mobilier, grădină etc.). Datele sunt reale. Acestea au fost stabilite în timpul negocierilor dintre constructor și clientul său pentru o vilă și parcela acesteia (teren, plus exploatarea casei). Clarificare: acest proiect, pe care îl tinem anonim la cererea clientului, se realizează în baza unui contract pentru construirea unei case din zidarie pentru o familie compusa din 4 persoane.

Cat costa terenul ?


Cu o suprafață de 950 m², terenul este situat într-o zonă de locuințe lângă periferia orașului Craiova. Este un teren gata de construire, de aceea este întreținut (parcela este conectată la rețelele de apă, gaz și electricitate, care se materializează prin cutia tehnică de la marginea parcelei). Terenul este de bună calitate, ceea ce a fost confirmat de anchetele efectuate de dezvoltator, nu a fost necesar un studiu al solului. Preț: 20.000€

Cat costa casa la cheie ?


Casa arata foarte bine cu forme placute care preiau unele elemente ale stilului local, adăugând modernitatea ferestrelor frumoase. Este construita pe un singur nivel pe un spațiu accesibil. Acoperind o suprafață de 180 m², are trei dormitoare, o baie și două toalete separate. Conform Regulamentelor termice, este echipata cu o centrala pe lemne cu ardere inversa cu incalzire prin pardoseală, apa caldă fiind produsă de un balon termodinamic. Prețul casei: 70.000€

 

Costuri cu asigurarea casei


Constructorul include în contractul său o asigurare pentru daune structurale, care reduce costul acesteia la 2% din prețul casei. Subscrisă individual, această asigurare costă între 5 și 10% din preț. Pentru conectarea vilei la rețelele care trec la limita parcelei, este necesar undeva la 1.000 EUR pentru racordare.

Cheltuieli de dezvoltare


Provident, cumpărătorul nostru a bugetat 3.000 € pentru vopsire și decorare care, cel mai adesea, nu sunt incluse în legea contractului de construcție. El estimează bucătăria sa, cu excepția aparatelor de uz casnic, la 2.000 €. Mobilierul și noile sale electrocasnice valorează 6.000 €. Garajul costă 7.000 €. Gardul, plantațiile și gardurile vii sunt estimate la 5.000 €. O sumă care ajunge la 5.000 € pentru toate celelalte cheltuieli legate de grădină (cărări, iluminat etc.). Preț: 28.000 €

Prețul total al casei ajunge la 118.000€ all inclusive adica 655€. Pentru acest preț, cumpărătorul nostru și-ar fi putut permite un nou apartament cu cinci camere în centrul orașului, o proprietate care este cu siguranță confortabilă, dar care nu are grădină. O casă veche este cu siguranță mai puțin costisitoare, dar trebuie amintit că o renovare generală costă adesea mai mult de 655 € / m², ceea ce face ca acest tip de proprietate să nu fie foarte competitiv în comparație cu construcția.

Notă: cumpărătorul nostru a planificat, de asemenea, o piscină, din care cei 15.000 € (piscină, terasă, echipament) se adaugă la bugetul general.

Sfatul său: „Ceea ce este esențial este să fii bine informat pentru a identifica toate aspectele proiectului și toate costurile. De asemenea, trebuie să păstrați niște bani deoparte pentru a face față oricăror evenimente neprevăzute. „

2 Comments

  1. Doar 655€ pentru tot? Cu mobilier, bucătărie, gradina, garaj sau gard? Mi se pare un preț foarte bun! As vrea sa întru și eu în contact cu voi. Sunt din Craiova. Mulțumesc.

    Popescu Claudiu
    1. Salut Caludiu! Calculele au fost stabilite de catre client! Daca vrei si alte detalii sau info, acceseaza pagina contact! O zi buna.

      Construieste Ieftin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close