Vreau sa construiesc dar nu stiu de unde sa incep

Vreau sa construiesc o casa dar nu stiu de unde sa incep Leave a comment

Atunci cand dorim sa construim o casa, trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare deoarece birocratia din Romania te va demola din temelii inainte sa incepi sa construiesti. Bun,… dar de unde sa incep in cazul in care am un teren? Majoritatea dintre noi se intereseaza direct de un pret al constructiei fara sa ia in calcul si alte aspecte importante. Spre exemplu, 9 din 10 romani cauta oferte de preturi pentru constructie, cauta meseriasi sau diferite firme. Jungla constructiilor din Romania si zicala ” dai ca merge ” nu trebuie sa faca parte din ideologia ta atunci cand doresti sa construiesti o casa.

De unde sa incep ?

Prima etapa despre care trebuie sa va interesati este daca terenul dvs este constructibil sau daca aveti toate documentele necesare pentru a putea construii. Pentru asta, trebuie sa luati legatura cu un arhitect prin intermediul caruia veti obtine detalii pe care nu le puteti neglija. Arhitectul va ceare o sumedenie de acte in legatura cu terenul dvs. Tot arhitectul este persoana principala cu care veti desena casa pe care doriti sa o construiti. Dar iata mai jos care su pasii de urmat si cat timp va trebuie ca sa obtineti toate avizele si aprobarile in cazul in care aveti deja un teren constructibil:

 1. Intalnirea cu un arhitect
 2. Obtinerea avizelor si a actelor cerute de acesta
 3. Obtinerea unor devize de lucrari
 4. Depunerea dosarului dtac pentru autorizare constructie
 5. Negocierea cu diferite firme de constructii
 6. De unde sa luati materiale la pret bun?!
 7. Ce tamplarie pvc va doriti si la ce preturi sau calitate?
 8. Cu cine sa montati acoperisul sau ce tip de tabla doriti?!
 9. Ce fel de finisaje cautati si cu cine sa le realizati?
 10. Doriti sa construiti cu o singura firma sau preferati mai multe firme pe diferite domenii de activitate?!!!!

Doriti un arhitect?

Inainte de a va apuca de constructie, aveti nevoie de cel putin 3 luni in care doar veti prepara documente, planuri, devize, etc. In anumite cazuri sunt necesare 6 luni inainte sa vina primul muncitor pe santier. Constructia unei case nu se poate realiza de pe o zi pe alta.

Ce trebuie sa mai stiu ?

Obtinerea avizelor pentru a putea construii este o alta etapa de luat in seama. Acest lucru este posibil doar daca arhitectul va detaliat ce trebuie sa faceti si va pus la dispozitie anumite acte. Spre exemplu: Aveti un teren si doriti sa construiti! BUN …., intrebarea se pune, ce puteti sa construiti si ce normative sa indepliniti!? Pentru asta este nevoie de un certificat de urbanism emis de primaria in raza careia doriti sa construiti. Pentru obtinerea acestui certificat este nevoie de un arhitect care va formula cererea pentru obtinerea certificatului de urbanism. Dupa obtinerea certificatului de urbanism, arhitectul va sti cu exactitate ce puteti sa construiti si care sunt conditiile impuse de primarie.

Cum decurg aceste etape?

 1. Completata cererea pentru obtinerea certificatului de urbanism ( o va face un arhitect ).
 2. Obtinerea avizelor pentru constructie de la : apa, gaze, mediu, electricitate, etc ( chiar daca nu sunt gaze in zona, unele primarii cer aviz gaze ).
 3. Depunerea dosarului in vederea autorizarii constructiei care contine printre altele: planurile casei, calcule rezistenta, avize utilitati, acte teren, studii teren ( geo, topo dupa caz ) etc.
 4. Obtinerea autorizatiei de constructie ( dupa ce ati obtinut autorizatia de constructie, trebuie montata o plancarda pe teren vizibila care sa contina toate datele autorizatiei de construire ) …. poate vreun vecin nu este de acord sa construiti si se poate informa la primarie sau poate sa blocheze constructia. Aceste lucru este posibil doar daca vecinul sau alt localnic are dovezi solide care arata ca, construtia dvs nu este conform cu cerintele sale.

CU CE MA POATE AJUTA CONSTRUIESTEIEFTIN.RO ?

Construiesteieftin.ro este un portal specializat in constructii si negocieri cu parteneri care fac parte din domeniul constructiilor de case sau cladiri rezidentiale din toata Romania. Prin intermediul nostru veti putea obtine un pret mai bun fata de ofertele pe care le ati primit deja.

Cum functioneaza?

Cu acordul dvs, firma noastra se va ocupa de negociere cu toti participantii la constructia casei dvs. Prin intermediul nostru veti avea posibilitatea de a obtine tarife si preturi la materiale pe care in mod normal dvs nu le puteti obtine. Construiesteieftin.ro negocieaza cu zeci de producatori sau diferite magazine si depozite de materiale in vederea obtinerii unui pret echitabil cu pana la 25% mai ieftin.

Pot sa obtin reduceri de pana la 25% ? Cum este posibil?

Fiecare firma isi are secretele sale. Noi ne ocupam de negocieri si o facem GRATUIT pentru clientii nostri. In mod obisnuit, daca calculam ultimele negocieri, Construiesteieftin.ro a obtinut reduceri si disconturi in medie de 12.5% pentru constructia unei case la cheie. Daca facem un calcul observam ca pentru constructia unei case cu mansarda de 120mp ( preferata romanilor ) in mod normal un client scoate din buzunar ( ca sa poata locuii in casa ) in jur de 60 / 65.000€ minim. La aceasta suma, 12.5% inseamna 5.200€. Bani pe care ii puteti utiliza cum doriti dvs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close