cat costa o casa de 100mp la rosu

Cat costa o casa de 100mp la rosu 18

Cat costa o casa de 100mp la rosu. Aveti un proiect de constructie la rosu? Nu stiti daca va incadrati in buget? Pe Construiesteieftin.ro afli ultimele noutati in materie de constructie. De la preturi si devize pana la materiale de constructii, platforma noastra te ajuta sa obtii cele mai bune informatii de la cei mai buni.

Cat costa o casa de 100mp la rosu

Inainte de toate trebuie sa va definitivati un proiect. Adica sa explicati unui arhitect ce anume doriti sa construiti. Daca va intrebati cat costa o casa de 100mp la rosu,… este bine de stiut faptul ca, un pret exact nu se poate da doar daca avem un metraj. In schimb am putea sa va ajutam sa intelegeti ce factori pot mari pretul unei case de 100 mp.

 1. Proiectare
 2. Fundatie
 3. Casa cu etaj sau fara
 4. Casa in forma de L sau dreptunghi
 5. Finisaje
 6. Tamplarie
 7. Acoperis
 8. etc

Obtine oferte de pret

Daca incepem prost cu proiectarea si asezarea camerelor, pretul constructiei poate depasii cu mult bugetul stabilit. Un arhitect sau un constructor stie care sunt elementele care pot influenta bugetul dvs. O casa in forma de L de 100mp este mai scumpa decat aceeasi casa de 100mp dar in forma dreptunghiulara.

NOTA: Evitati modelele de case complicate cu multe colturi, ferestre, acoperis in mai multe pante, etc. Alege-ti un proiect simplu dar util. Nu va aruncati banii pe aspectul unei case fluturiste care in descursul a 5 ani isi va pierde din valoare. Alege o casa traditionala simpla si prietenoasa.

Preturi intre 250€ si 750€ la rosu

Majoritatea romanilor isi fac bugete de constructii in baza unui pret de piata. Unii se intereseaza cat este mana de lucru la mp iar altii cat costa ziua de munca a unui meseriasi. Fiecare incearca sa gaseasca solutia bugetara cea mai fiabila pentru realizarea constructiei. Cam de aici pleaca calvarul in care te vei angrena daca nu sti cum sa iti stabilesti un buget.

Daca vrei sa iti duci constructia la capat, nu incerca sa negociezi un pret ireal pentru ca in final nu vei castiga nimic. Salariile muncitorilor in constructii au crescut in Romania la nivel de UE. Un salahor nu vine fara 650€ pe luna in mana iar un meseriasi fara 1000€ luna. Media salariilor in constructii este undeva intre 750€ si 1250€ pe luna net.

Cum poate oscila un pret pe mp al unei case de 100mp?

 • Vrei calitate, alege meseriasi buni + 20% buget
 • Vrei ( dai ca merge ) – 20% buget
 • Tipul de materiale
 • Arhitectura
 • Tipul de structura al casei ( lemn, zidarie, metal )
 • Zona in care ai terenul
 • Daca terenul este accesibil si daca are utilitati
 • etc

NOTA: Pentru o casa de 100mp la rosu din caramida porotherm sau BCA putem cheltuii, doar pe materiale: ( fier, beton, caramida, acoperis, fundatie, etc ), in jur de 25.000€ !!!

 

Ce tip de casa sa construiesc?

Daca vrei o casa din caramida, boltari sau bca, pretul difera pentru fiecare material in parte. Spre exemplu, in Franta, majoritatea caselor sunt facute din boltari. La noi, romanii opteaza pentru bca sau porotherm, materiale de constructii izolante ( pentru asta au fost concepute ) care in general nu au nevoie de izolatie exterioara. Dar ca sa fim in trend, pe langa bca sau caramida, mai punem si izolatie de 10cm. Adica izolare la izolare! Sa nu mai zic de clientii care cer izolatie bazaltica sau extra.

Una peste alta, pe langa porotherm sau bca + izolatie exterioara mai venim si cu ferestre tripan sa fie cald si bine ( cum ne place noua ) si terminam cu incalzirea prin pardoseala cu o centrala termica de 35 kw ca sa nu fie frig iarna. Cam asa arata o risipa de bani si o gaura imensa in buget ….

In concluzie, necalcularea coeficientului termic poate sa va creeze multe probleme bugetare. Pe langa buget, veti avea o casa care nu va putea niciodata sa respire corect. Dubla sau tripla izolare facuta fara cap nu inseamna ca avem o casa perfecta. Din contra, izolarea peretilor in exces duce la igrasie, condens, mucegai sau alti factori care produc igrasia peretilor.

Cat costa o casa de 100mp la rosu din caramida
Cat costa o casa de 100mp la rosu din caramida

Cum sa construiesc o casa de 100mp la rosu la un pret ieftin?

Pretul unei case la rosu are legatura cu o casa la cheie. In primul rand, trebuie sa evitam aruncarea banilor pe fereastra. Dar cum este posibil sa construiesc o casa de 100mp la rosu la un pret ieftin? Daca stam putin si analizam de la A la Z si facem un comparativ al materialelor, un calcul logic si eficient la tot ce interactiveaza cu casa, vom avea placuta surpriza sa realizam ca putem reduce din cheltuieli cu peste 20%.

Iata mai jos cateva idei care iti pot reduce cheltuielile din buget cu peste 20% pentru o casa la  rosu la gri sau la cheie …
 • Nu construii niciodata pe un teren fara studiul geo sau topo si nu cumpara un astfel de teren daca nu ai studiul geo actualizat.
 • Chiar daca terenul este constructibil, nu uita ca panza freatica poate fii sus cauzandu-ti mii de probleme atat la turnare cat si dupa.
 • Evita izolarea peretilor sub placa de beton dintre fundatie si parter. Acest spatiu are nevoie sa respire.
 • Un acoperis in 4 ape este mult mai scump fata unul in 2 ape, 1 cadere sau drept.
 • La caramida porotherm si bca evitati izolatia de 10 cm deoarece aceste materiale sunt deja izolante termic. Optati pentr 5 cm sau chiar 2.5 cm.
 • In functie de zidarie, alegeti o tamplarie care sa va ofere o ventilare suficienta impotriva condensului din casa. Evitati termopanele cu un coeficient termic ridicat de care nu aveti nevoie. Optati pentru o tamplarie pvc care sa coincida cu structura casei dvs.
 • Daca alegeti incalzirea prin pardoseala, nu opta pentru un traseu de 10cm sau 15 cm distanta intre tevile de apa calda deoarece vor produce atat de multa caldura incat nu ai nevoie. Mergi pe un minim de 25 cm…
 • Evita incalzirea prin pardoseala la etaj deoarece aceasta va creea un efect de sera la parter
 • Stabileste dinainte punctele termice intre zidarie si acoperis si izoleazale corespunzator.
 • Pentru 100 mp utili alege o centrala termica de 24kw si nu de 35 kw indiferent ce tip de incalzire ai.
 • Evita tencuiala in exces si incearca sa astupi rosturile dintre caramizi atunci cand pui caramida.
 • Incearca sa reduci la maxim stalpii structurii sau boiandrugii deoarece avem tendinta de a turna beton cat cuprinde.
 • Cauta un meseriasi sau o firma cu care sa vorbesti din timp dar care sa iti si arate alte lucrari executate la rosu.
 • Afla felul in care pune caramida si cum o egalizeaza din mortar. Vezi daca rosturile sunt pline cu mortar!!!
Ce trebuie sa stiu inainte sa ma apuc sa construiesc o casa de 100mp la rosu

Construirea unei case de 100mp la rosu implica mai multi factori care pot influenta bugetul stabilit. De la zona in care aveti terenul si pana la studiile geo sau topo, orice etapa poate sa va puna constructia in pericol. Daca nu veti lua toate etapele in parte calculandu-le la maxim, veti ajunge sa va imprumutati de bani ca sa va terminati casa la rosu.

Iata mai jos cateva socoteli informative pentru constructia unei case de 100mp la rosu cu caramida porotherm:

 1. Tariful pentru dosarul dtac + structura de rezistenta incepe undeva intre 10 si 14€ mp si poate sa ajunga si pana la 20€ mp daca doriti o casa mai diferita ca aspect decat cea a vecinului.
 2. Obtinerea avizelor intre 250€ si 1000€
 3. Studiile topo si geo intre 100€ si 200€
 4. Terasarea terenului si pregtirea lui pentru fundare intre 250€ si 1500€ in functie de teren
 5. Fundatia + fier + beton + folie anti mucegai + piatra concasata sau pietris + polistiren izolant + placa de beton + cofrag si decofrare va poate duce cu usurinta undeva intre 6500€ si 9500€ in functie de studiul geo si adancimea de inghet sau de tipul terenului.
 6. Manopera pentru constructia unei case de 100mp la rosu oscileaza intre 70€ / mp si 120€ mp desfasurat in functie de arhitectura casei.
 7. Materialele ( beton, fier, caramida, ciment, nisip, scandura, etc ) fara acoperis te poate costa intre 7.500€ si 15.000€.
 8. Acoperisul din tigla metalica te va costa intre 3500€ si 5000€ montaj inclus.

 

18 Comments

 1. Ma intereseaza o firma care sa poată face o casa la rosu din BCA de 100 mp in jud. Constanta .

 2. din pacate acest articol este plin de greseli majore : si ma explic .
  acest domn recomanda sa folositi asa :
  -bca sau porotherm deja izolat ! numai el stie ce inseamna asta ( cu siguranta nu face referire la caramida Cemacon (Evoceramic) ! un bca neizolat suge apa ca desertul. mucegai cat cuprinde.
  -polistiren de 2.5 cm ! de 2.5cm exista decat extrudat pentru izolatii la fundatii etc. nu exista de 2.5 cm expandat pentru izolarea peretiilor. pereti nu se izoleaza cu extrudat- nu respira si face mucegai.
  -termopane de calitate slaba ,nu puneti tripan ! o alta tampenie .tripanul se foloseste nu numai ca izolator ci si ca fonic. Tripanul nu este un moft . cine isi permite sa puna cu incredere. izolatie cu vata bazaltica. pod cu spuma celula inchisa.
  centralele termice 99% din comercianti cand scriu puterea in kw – de fapt aceea putere reprezinta puterea de incalzire a apei menajere. de obicei una de 35kw ,are de fapt cca 27kw pt incalzire . putin cunosc acest aspect. odata deschis si incalzirea+apa calda menajera , o centrala slab dimensionata NU FACE FATA ! centrala vo calculeaza cei care sunt de meserie -nu asa dupa ureche.
  stalpi sa ai reduci si boiandrucii -auzi gogonie ! sa faci de capul tau cum te duce mintea !!!
  in fine ,ma opresc aici ……
  referitor la pret : Dumnezeu cu mila : ce calcule sa mai faci cu situatia actuala ?

 3. 220€ / mp – la rosu cu tot cu materiale. Constanta 2022.

  1. Da-mi un număr de telefon te rog

   1. Buna ziua. Suntem la început de drum, am achiziționat de curând un teren. Acum ne facem actele ( aprobări, avize, proiect) . La o casa cu supărată de 100-110 mp de cat bca sau cărămidă este nevoie și care este mai buna din toate punctele de vedere. Va mulțumesc

  2. Buna dimineata! Lucrati si in alte zone ale tarii? Va multumesc frumos! Cu Respect!

 4. Termoizolatiile sunt esentiale la o casa din punct de vedere al eficientei termice. Eu recomand mereu sa nu se zgarceasca lumea din punctul asta de vedere pentru ca vor regreta. Sa spui ca o caramida de 25-30cm ofera suficienta rezistenta termica este complet gresit. Cautati pe youtube despre importanta termoizolatiilor. 6 Reguli de AUR la termoizolarea casei sau cum sa calculezi grosimea termoizolatiilor etc.

 5. Cine a scris articolul ce fumează ?
  Prețul pe mp manopera in 2022 este de maxim ‘70 de Euro mp ! Cum puteți sa scrieți porcăria asta ca o casa de 100 mp se poate bagă si 25000 de mii de euro ? Pe ce va bazați când scrieți asemenea prosti ?

  1. Un număr de contact,pt a ridica o casa de 108 mp?

   1. 0749298718. Firma de construcții

    Cailean Casian
  2. Am inchis 120 de mp in mai 2022, cost total 28.000 de euro .

 6. Buna ziua! Un articol bun. Ati punctat multe chestiuni interesante pe care nu le ia nimeni in seama.

 7. Bună ziua mar interesa dacă calculele de mai sus sunt valabile și ptr o casa din bca cu etaj de 100mp. Multumesc

 8. Buna ziua. Ma interesează si pe mine un corp format din 3 camere cu 3 bai( 25mp camera+baie). Cat ar costa la rosu…sau chiar la cheie?. Un preț estimativ.

 9. Ok. MULTUMIM.

 10. Manopera între 60 și 90€mp iar materialele în jur de 150-200€mp cu tot cu acoperiș.

 11. Calcule cât se poate de ok. Prețul la rosu este real. Uni meseriași mai lucrează și pe 60€mp dar trebuie arvunit cu 1 an înainte. Mana de lucru este din ce în ce mai scumpa.

 12. Preturile pentru o casa de 100mp la rosu sunt reale. Recomand acest site. Majoritatea articolelor sunt bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

SHOPPING CART

close