Casa din panouri sip - case din poliestiren

Casa din lemn si polistiren | Casa Pop Up din panouri SIP 4

Casa pop up este o casa din lemn si polistiren la care se mai adauga si placile de OSB. Care este istoria acestor case pop up? Cat de eficiente sunt si ce confort ne ofera?! Despre asta vom discuta in acest articol.

Obtine oferte de pret

Casa din lemn si Polistiren

Ce este de fapt o casa din lemn si polistiren? Casele din polistiren pop up s-au nascut odata cu ideea caselor pasive. Case cu consum redus de energie! Aceste case se mai numesc si case din panouri sip. In Rusia spre exemplu, aceste constructii sunt foarte cunoscute de catre populatie. Unu din 3 rusi construieste o astfel de locuinta. In UE, casele din panouri SIP sunt cunoscute sub denumirea de Pop Up House sau Maison Pop UP.

Case din panouri SIP - Case din poliestiren
Case din panouri SIP – Case din polistiren

In comparatie cu o casa din zidarie, casa pop up este o locuinta foarte bine izolata. Lemnul, polistirenul si OSB-ul formeaza impreuna o sursa de izolatie termica extrem de solida. Ideea si conceptul acestor case a aparut in momentul in care sa pus problema realizarii unei locuinte pasive. O casa care sa nu consume energie pentru a se incalzii.

Eficienta energetica foarte buna

Aceste constructii au intrat si pe piata din Romania. Unu din 30 de romani se intereseaza de acest tip de constructie sau cauta alternative pentru un confort termic sporit. Desi romanii au pareri inpartite despre aceste constructii din osb si polistiren, totusi multi dintre acestia au inceput sa inteleaga cat de confortabile sunt aceste locuinte. Usor de construit si foarte calduroase iarna, casele din panouri sip compuse din osb si polistiren sunt o alternativa serioasa a caselor din zidarie, lemn sau metalice.

Case din Polistiren

Casa din Polistiren | Casele din polistiren sunt de mai multe tipuri. Case din osb si poliestiren expandat sau extrudat de mai multe grosimi. Daca polistirenul are grosimi cuprinse intre 2.5cm si 20cm iar OSB-ul are grisimi intre 0.8cm si 2.4cm, putem concepe mai multe tipuri de pereti sau acoperis. Deasemenea, confortul termic oferit de acest tip de constructie este unul net superior oricarei constructii clasice din Romania.

Case din polistiren
Case din polistiren

Case din polistiren expandat la preturi fara concurenta doar pe Construiesteieftin.ro. Cel mai mare portal destinat ideilor de constructii din Romania vine cu cea mai noua metoda de constructie.

Care sunt avantajele unei case din polistiren?

O casa din polistiren este o locuinta conceputa sa faca fata unor temperaturi cu mult sub 0°C. Coeficientul termic al caselor din polistiren este unul foarte bun. Aceste case au multiple avantaje! Mai jos va descriem cateva puncte importante pe care noi le vom detalia:

 1. Se construieste foarte rapid fata de o casa din zidarie.
 2. Ne ofera un confort termic foarte bun de aproape 5 ori fata de o casa clasica.
 3. Se monteaza rapid si nu este nevoie de mana de lucru experimentata.
 4. Sunt mai ieftine cu pana la 35% fata de o casa din zidarie.
 5. Nu necesita tencuieli si chimicale.
 6. Se monteaza pe o fundatie normala sau chiar si pe o placa din beton.
 7. Sunt foarte rezistente la cutremure.
 8. Se poate construii la rosu si impreuna cu prietenii.
 9. Nu necesita zeci de tipuri de materiale.
 10. Coeficient de transfer termic excelent de 0.033 W/m2 fata de 0.40 caramida porotherm.
 11. O poti construii la cheie in maxim 2 luni !!!

Cum se monteaza o casa din polistiren?

Cat costa o casa din polistiren ?

Cat costa o casa din polistiren? Pentru o casa de 100mp locuibili cu o suprafata desfasurata de 125mp, 2/3 camere, 2 bai, 1 bucatarie, 1 salon, 1 hol, cu etaj mansardat, ajunge sa coste cu pana la 35% mai ieftin in comparatie cu o casa din zidarie. Daca o casa din zidarie ne costa in jur de 65.000€, pentru o casa din polistiren compusa din panouri sip vom plati intre 35.000€ si 45.000€. Diferenta este una foarte mare!

Un pret exact nu se poate da decat in baza unor planuri de constructie. O casa din polistiren cu osb se proiecteaza diferit fata de o casa traditionala din zidarie. Preturile afisate mai sus sunt cu scop informativ.

Cum intru in contact cu un constructor de case din polistiren?

Pe piata din Romania sunt cateva firme care se ocupa cu acest tip de constructie. Multe dintre ele au radacini in Republica Moldova, Rusia sau chiar si Ukraina. Daca doriti sa construiti o casa din polistiren, va recomandam sa dati clik pe imaginea de mai jos. Am ales si verificat pentru clientii nostri cateva firme specializate in constructii de case din panouri sip.

 

4 Comments

 1. Intradevar acest tip de constructie este de viitor. Sunt case pasive si se construiesc foarte repede. In Franta sunt la mare cautare iar firma care a realizat acest proiect are lucrari pentru inca 5 ani de acum inainte. Cu siguranta sunt casele viitorului. La noi sunt cunoscute sub forma de case din panouri sip.

 2. Casa din panouri SIP este intradevar o casa bine izolata. Am locuit 1 luna intro astfel de casa. Este diferenta mare. Isi pastreaza caldura dublu timp fata de una din zidarie. Le recomand!

 3. Sunt construcțiile viitorului.

 4. Am construit o astfel de casa din polistiren in Franta acum 5 ani si pot sa va spun ca sunt extrem de multumit. La inceput eream sceptic, ca orice roman, insa dupa o descriere amanuntita facuta de un producator din Franta am inteles diferenta intre o casa din caramida si una din polistiren. Casa nu are nevoie de sistem de incalzire traditional pe calorifere sau diferite instalatii. Utilizez o pompa aer cald care incalzeste toata casa la costuri extrem de mici. Zona in care locuiesc in Franta se apropie in mare parte de temperaturile din Romania iar in decembrie am 22° in casa fara sa pornesc caldura. Este extrem de bine izolata si foarte calduroasa! Vara este o placere sa stai in aceste case. Recomand ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close