casa din containere

Pretul unei case din containere | Ghid complet Leave a comment

Case din containere | Casa din containere este la modă! Și din motive întemeiate: este o soluție ușoară de configurat și construit. Lăudata pentru modularitatea și prețurile relativ modeste, casa din containere se remarcă ca o soluție originală, o alternativă la casele tradiționale. De asemenea, rimează cu stilul de viață alternativ și ecologic. Uneori se spune că va fi casa de mâine! Cu toate acestea, mulți factori pot influența prețul final. Chiar dacă, prin definiție, ideea este să ne putem baza pe containere reciclate, anumite detalii nu ar trebui trecute cu vederea, ceea ce va face ca prețurile să varieze. În general, rețineți că o casă de containere este o soluție foarte competitivă dacă doriți să construiți o casă rapid. Dar care este costul de avut în vedere dacă doriți să vă construiți propria casă de containere? Iată ghidul nostru

Ce este o casă de containere?

Ce este o casa din containere? Cunoscută și sub numele de casă din containere maritime, o casă de containere este o construcție modulară formată din unul sau mai multe containere de transport, fixate împreună printr-un cadru metalic. Containerele pot fi noi sau folosite. Casele de containere au fost folosite pentru prima dată în anii 1990 ca si cazare improvizată.

De-a lungul timpului, a devenit un concept de construcție atât original cât și ieftin. Atât de mult încât sunt acum un concept de construcție care se găsește foarte frecvent în arhitectura contemporană.

Înainte de a deveni module pentru case, containerele sunt în general fabricate in atelier. Izolația este adăugată pe pereții interni și exteriori doar pe santier sau in atelier. Restul materialelor se pot monta sau executa direct pe santier.

Casa din containere nu este neapărat limitată la un singur container. Puteți stiva de fapt containerele, le puteți tăia pentru a obține diferite forme. De asemenea, pot fi asociate pentru a crea o cameră sau un spațiu mai mare.

Casele de containere sunt din ce în ce mai populare pentru constructiile unifamiliare. Ele se găsesc tot mai mult printre locuințele colective, cum ar fi: locuințele sociale sau rezidențele studenților, pentru spații profesionale (restaurante, magazine, centre de date, birouri etc.). Containerele sunt, de asemenea, utile,… ca parte a extinderii sau extinderii unei case existente.

Care sunt avantajele caselor de containere?

O casă de containere este economică:
Comparativ cu o casă tradițională, care costă în medie 700 de euro pe metru pătrat, casa containerelor costă între 400 și 600 de euro pe metru pătrat. Un cost care este o soluție economică, interesantă pentru mulți viitori proprietari.

O casă de containere se instalează rapid
Casa containerelor nu necesită fundații mari. Într-adevăr, structura containerului este concepută pentru a rezista condițiilor extreme. Nu necesită multă muncă în ceea ce privește amenajarea interioara. Pentru interior, este vorba de ingeniozitate și de a profita la maximum de spațiul pe care il doresti.

O casă de containere este izolantă
Materialele pentru etanseitate să fie rezistente la aer, apă și intemperii. Structura lor ecranată face posibilă limitarea undelor electromagnetice, dar și reducerea pierderilor de căldură. Cu toate acestea, luați în considerare adăugarea de straturi izolante în interior pentru a optimiza capacitățile lor energetice.

O casă de containere se instalează rapid
O casă de containere durează în medie 5 luni pentru a se construi. În comparație cu o casă din zidarie care durează între 6 și 9 luni, este, prin urmare, rapid de construit

O casă de containere este foarte flexibilă
Containerele fiind concepute pentru a fi ușor transportabile, acestea sunt ușor de asamblat, dezasamblat! Acest aspect trebuie amintit pentru cei care doresc să se aboneze la un stil de viață nomad.

Avantajele și dezavantajele unei case de containere

Avantaje
Construirea unei case de containere are mai multe avantaje:

 • Timp de construcție mai scurt: deoarece structura unei case de containere este metalica si usoara, nu este nevoie de o fundație ca atare. Pot fi suficienți stâlpii de beton sau o placă de 20cm grosime. Acest punct face posibilă realizarea armăturilor interioare din fabrică. Astfel, puteți economisi până la 70% din timp comparativ cu o construcție din zidarie.
 • Prețuri atractive: costurile construirii unei case de containere sunt, în mod logic, foarte competitive.
 • Modularitate și flexibilitate: cu containere, creați o construcție personalizată, prin stivuire, asamblare, acoperirea containerelor. Alte modificări vor rămâne posibile după construcția casei în prima sa versiune.
 • Construcție solidă și robustă: deoarece sunt proiectate pentru a transporta sarcini grele, containerele pot suporta până la 5 ori greutatea lor.
 • O construcție cu un impact redus asupra mediului: transformarea unei case de containere se bazează în primul rând pe reciclare. Reciclarea structurilor este un câștig incontestabil asupra amprentei de mediu a unei astfel de structuri.

Inconveniente

Casa din containere, în ciuda tuturor acestor calități, are, de asemenea, dezavantaje care trebuiesc reținute:

 • Nu are performanțe termice foarte bune: metalul folosit la fabricarea unui container are într-adevăr capacități termice slabe. Acest lucru necesită consolidarea izolației interne sau externe, precum și impermeabilizarea.
 • Dimensiunea containerelor: lățimea containerelor – între 1,86 și 2,40 metri, precum și lungimea acesteia – între 2 și 12 metri, reduc oarecum posibilitățile în ceea ce privește armăturile, fără a uita să deducem din măsurare, izolația interioară (dacă optați pentru această soluție, folositi aproximativ 10 centimetri). Acest lucru este însă compensat de ușurința tăierii metalului, deschizând calea către ansambluri care lărgesc suprafața pieselor.
 • Reguli estetice și de urbanism: aspectul unui container brut nu este neapărat cel mai elegant. Adăugarea unei placări exterioare în piatră, lemn sau tencuială poate permite unei case din containere să se integreze mai bine în mediul său. De asemenea, trebuie să vă asigurați că proiectul dvs decorativ , este în concordanță cu constrângerile planului urbanistic local în vigoare.
 • Efectul „Faraday Cage”: structura metalică a containerelor face ca, casele de containere să fie etanșe la câmpurile electrice externe. Acest aspect poate fi problematic deoarece poate perturba trecerea anumitor valuri de dispozitive domestice (internet, telefon mobil). Cu toate acestea, această frână poate fi depășită dacă sunt instalate suprafețe mari de sticlă sau antene exterioare.
 • Acoperișul plat: casa din containere are în mod implicit un acoperiș plat din metal, care poate fi un punct critic pentru izolare și ventilație. În general, se recomandă să aveți un acoperiș înclinat. Puteți opta pentru un acoperiș pavat, dar și un acoperiș înclinat, din metal sau alt material.
 • Transport și manipulare: Transportul containerelor în aceeași țară poate fi problematic și chiar costisitor. Containerul este greu (în medie 2 tone) și transportul acestuia poate fi destul de scump.
Cât durează construirea unei case de containere?

Construirea unei case de containere este relativ rapidă în comparație cu construirea unei case tradiționale. Se acordă între 5 și 7 luni, de la depunerea autorizației de construire până la livrarea șantierului pentru:

 • Depunerea și examinarea cererii de autorizație de construire: 2 luni
 • Fundații și conectare la rețele (canalizare, electricitate, gaz, telecomunicații etc.), fabricarea modulelor din fabrică (cadru, acoperiș, tâmplărie exterioară, electricitate, instalații sanitare, izolație, partiții interioare, ventilație): 2 luni
 • Livrarea modulelor, asamblarea și hidroizolația casei: 2 săptămâni)
 • Finisaje interioare (pardoseli, vopsea, tapițerie) și acoperire exterioară (lemn, tencuială sau placare cu piatră): 1 până la 3 luni.
Care este prețul unei case de containere?

Unul dintre punctele forte ale caselor din containere este prețul acestora. Ele sunt în medie cu 15-20% mai ieftine decât casele tradiționale. Prețurile medii pentru o casă standard de containere variază în general între 400 de euro și 600 de euro pe metru pătrat.

Prețul unei case de containere variază de la un constructor la altul, dar și în funcție de o combinație de criterii:

 • Zona de locuit
 • Numărul de etaje
 • Tipul de fundații: știfturi, plăci de beton, fundații de plută
 • Conexiuni la apă, electricitate, gaz, rețeaua de telecomunicații
 • Finisaje interioare și exterioare
 • Sistemul de încălzire
 • Serviciile arhitectului și ale operatorului de construcții
 • Prețul unei case de containere variază, în general, între 400 și 600 de euro pe metru pătrat (în afara terenului pe care este situată). Prețul va varia în special în funcție de amenajările interioare, de finisaje.
Putem distinge două tipuri de case:
casa containere preturi
Casa containere preturi

Casa de containere la rosu: fundații, respectarea standardelor standard, lucrări structurale (grădină, garduri, piscină etc.). Prețul său variază între 300 și 400 / m2.
Casa din containere la cheie: fundații, respectarea standardelor standard, lucrări majore și de finisare, placare exterioară, gard sau piscină. Prețul său variază între 499 și 699 de euro pe metru pătrat.
Containerele pot fi cumpărate noi în jur de 3.500 de euro, sau la mâna a doua, din structura existentă, în jur de 1.200 de euro. Dacă cumpărați containerul folosit, asigurați-vă că starea containerului este suficient de corectă. Semnele posibile de deteriorare ar trebui să vă alerteze.

Notă: mențiunea ISO trebuie să apară foarte clar.

Formulele propuse pentru instalarea kiturilor

În general, companiile specializate în livrarea de seturi de carcase pentru containere oferă trei soluții:

 • Clientul își cumpără casa de containere și se ocupă de transport. El plătește doar prețul de cumpărare. Pentru această opțiune, calculați în medie 105 euro pe metru pătrat la cumpărare.
 • Clientul cumpără casa dar și livrarea casei sale de containere. Pentru această opțiune, numărați în medie 150 de euro pe metru pătrat pentru cumpărare și livrare
 • Clientul cumpără o casă de containere la cheie. Compania se ocupă de toate lucrările și livrează casa complet finalizată. Pentru această opțiune, numărați 1100 de euro pe metru pătrat pentru o casă de containere la cheie

În ceea ce privește amenajările interioare, prețurile sunt destul de apropiate de o casă convențională, între 500 și 900 de euro pe metru pătrat.

După cum puteți vedea, casa din containere este o soluție practică și la modă, ecologică și ușor de instalat. Puterea sa stă, de asemenea, în modularitatea și flexibilitatea sa. Cu toate acestea, ca și în cazul oricărui alt proiect de construcție de case, trebuie luate în considerare toate elementele care variază adăugarea finală. Locația geografică a producătorului dvs., locația containerelor sunt, de exemplu, factori care nu sunt neapărat primii la prima vedere. Prețul caselor de containere fiind foarte variabil, puteți, în funcție de bugetul dvs., să vă construiți propria casă din containere într-o versiune economică, confortabilă sau eco-responsabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close