Cea mai buna centrala pe lemne este de fat un cazan cu ardere inversa. Daca te intrebi care este cea mai buna centrala pe lemne, ai ajuns unde trebuie. In ultimii doi ani, am analizat impreuna cu clientii nostri mai multe tipuri de centrale pe lemne. In final am reusit sa punem pe tapet cateva pareri pro si contra ale centralelor cu ardere mohnita cu tiraj controlat.
Cea mai buna centrala pe lemne
Cea mai buna centrala pe lemne sau carbuni din Romania a ajuns si la noi. Dupa parerea clientilor nostri sau a instalatorilor cu care colaboram, centralele cu ardere de tip lumanare sunt considerate cele mai bune din Romania. Denumirea de, cea mai buna centrala pe lemne a fost data de clientii care folosesc aceste cazane. Dar iata mai jos care au fost argumentele pro si contra ale centralelor pe lemne cu ardere inversa:
- Pretul bun fata de concurenta.
- Garantie de 5 ani.
- Durata de viata de peste 25 de ani.
- Consum redus de combustibil solid.
- Durata de ardere prelungita de pana la 5 zile ( in functie de centrala ).
- O singura incarcare la minim 24h ( in functie de centrala ).
- Aspect placut usor prietenos.
- Usor de montat de catre orice instalator.
- Documentatie de instalare specializata.
- Se curata o data la 14 zile.
- Produce foarte putina cenuse.
- Ardere mohnita indelungata.
- Tiraj controlat.
Centralele de la Candle, Stropuva, Liepsnele, Zwaks sau Zwag sunt unele dintre cele mai bune de pe piata din Romania. Capabile sa incalzeasca locuinte intre 50 si 500mp utili, centralele cu ardere tip lumanare pe lemne si peleti fac toti banii. 9 din 10 clienti sunt multumiti de aceste cazane.
Cea mai buna centrala pe lemne sau peleti nu se gaseste prin magazine. Doar cateva firme din Romania vand acest tip de cazan. Daca va intereseaza, o puteti comanda atat online cat si prin email sau telefonic. Dintre toate marcile enumerate mai sus, doar una detine un certificat CE de calitate. Cazanul Stropuva se diferentiaza mult fata de celelalte concurente. Obtinerea acestui certificat a propulsat-o pe primul loc.
Cum fac diferenta intre o centrala cu ardere inversa si una clasica pe lemne
Centralele clasice se deosebesc fata de cele cu ardere inversa sau tip lumanare prin forma lor. Cele clasice sunt robuste de forma patrata sau dreptunghica in timp ce, centralele cu ardere tip lumanare sunt sub forma uui cazan sau a unei butelii mai mari. Centrala clasica ferroli pe care o gasim in toate magazinele gen Dedeman, sunt cazane cu un consum mare de combustibil.
Daca ne referim si la preturi, nu este o mare diferenta. Daca pentru una clasica trebuie sa scoti din buzunar intre 5.000 lei si 10.000lei, pentru una cu ardere mocnita te va costa intre 6.000 lei si 10.000lei. Diferenta nu este mare! In schimb, cea cu ardere mocnita va consuma cu pana la 40% mai putin combustibil solid.
Diferenta majora intre centrala clasica gen Viadrus si una cu ardere tip lumanare o da consumul. Pe langa consum, cazanele cu ardere inversa sunt net superioare si la autonomie. Daca un Viadrus arde doar 6 ore cu o incarcare de lemne, una cu ardere inversa este capabila sa arda pana la 30h. Daca folosim porumb si coceni, atunci calculele cu autonomia se schimba foarte mult. Cazanele din imaginea de mai jos sunt capabile sa arda pana la 70h. Iata de ce, aceasta centrala este catalogata drept cea mai buna centrala pe lemne.
Haide sa vedem mai jos cateva puncte forte ale acestor centrale pe lemne si de ce sunt cele mai bune din Romania
- Ard orice tip de combustibil solid fara sa produca multa cenusa.
- Cu o singura incarcare de coceni si porumb, centralele de 40kw sunt capabile sa arda pana la 70h.
- Pentru o casa de 100m2 bine izolata, o centrala de 12kw isi face treaba cu brio.
- Ard lemne cat si peleti facand diferenta fata de centralele care ard doar peleti.
- Lemne, peleti, brichete, porumb, coceni, furaje, tocatura lemnoasa, boscheti, crengi, si multe alte tipuri de combustibil …
- Tiraj controlat manual sau electric pentru un confort termic sporit.
- Intre 70 si 80° in camera de ardere ajungand chiar si la 90° fara probleme.
- Se curata foarte usor si ard chiar si cenusa.
- Ardere mocnita indelungata in functie de calitatea combustibilului utilizat.
- Extrem de silentioase dar care au nevoie de o camera tehnica de minim 2.20m inaltime.
Un alt avantaj al centralelor cu ardere inversa in comparatie cu una pe peleti este acela ca, arde si lemne dar si peleti. O mare parte dintre clientii nostri au ales sa cumpere si o presa de peleti. Presa de peleti de uz casnic este capabila sa produca in jur de 50kg / ora. Adica suficient pentru a va incalzi locuinta timp de 2 zile.
Cand au aparut aceste centrale pe lemne si cum le putem cumpara?
Centralele cu ardere mocnita de sus in jos au ajuns in Romania in urma cu cativa ani. Acestea provin din tari precum Lituania, Letonia, Rusia sau tarile nordice. Cazanele din Lituania sunt printre cele mai cautate la nivel mondial. La ora actuala, doar o mica parte dintre romani se bucura de aceste centrale pe lemne. De ce? … pentru ca nu sunt cunoscute! De aceea am decis sa realizam mai multe articole despre cele mai bune centrale pe lemne si peleti sau porumb.
Pentru a putea achizitiona o astfel de centrala, trebuie sa ne contactezi sau sa cauti pe net si alti furnizori. Magazinul nostru online vinde mai multe tipuri de centrale pe lemne cu ardere tip lumanare. Un responsabil comercial sau tehnic te va indruma spre cea mai buna solutie pentru locuinta ta. Iata mai jos cateva intrebari la care trebuie sa raspunzi daca vrei sa achizitionezi o centrala de pe acest site:
- Pentru ce va trebuie aceasta centrala.
- Suprafata de incalzit.
- Daca este o locuinta cu etaj sau nu.
- Daca aveti o casa, pensiune, hotel, hangar, etc
- Gradul de izolare si tipul de tamplarie pvc.
- Zona in care va aflati si daca aveti tiraj.
- Ce tip de cos veti utiliza.
- Aveti un instalator preferat sau o instalam noi.
- Exista solutii de livrare in zona dvs sau nu.
- Veti achizitiona dvs kitul de instalare sau il aducem noi.
Pentru a primi cele mai bune informatii si a va indruma spre cea mai buna solutie, un responsabil va stabili de comun acord cu dvs tipul de cazan care va trebuie. De regula, 8 din 10 romani aleg o centrala mult prea puternica pentru nevoile lor. O centrala pe lemne puternica nu este intotdeauna cea mai buna solutie. Daca spre exemplu doriti sa achizitionati o centrala deoarece veti arde doar carbuni, atunci va directionam catre Stropuva Romania.
Care sunt beneficiile majore ale acestei centrale?
In primul rand, daca facem un calcul pe an, centrala cu ardere de tip lumanare te scoate din iarna cu un buget extrem de mic. Daca pentru un Viadrus sau o centrala clasica iti trebuie 15/20 tone de lemne pe iarna ( cu aproximatie ), pentru una cu ardere inversa ai nevoie de 8/10 tone. Calculele sunt date evaziv. Acestea se pot calcula cu exactitate in functie de casa, tiraj, izolatie, tamplarie sau calitatea combustibilului, etc
Pareri centrale pe lemn cu ardere tip lumanare!
9 din 10 romani sunt extrem de multumiti de aceste centrale. Faptul ca se incarca o singura data la minim 24h au fost catalogate ca cele mai bune centrale pe lemne din Romania. Exista si clienti care nu sunt multumiti si care spun: trebuie oprita arderea complet ca sa o reincarcam, sau persoane care nu ajung la usa de incarcare sau care nu pot aseza lemnul in camera de ardere. Una peste alta, utilizarea unui combustibil prost, umed si de proasta calitate duce la diferite probleme. Gudron mult, ardere deficitara, autonomie mica si asa mai departe.
Iata cateva mesaje:
- Sunt multumita de centrala dar este prea inalta. Imi trebuie un scaun sa o pot incarca. ( rezolvat )
- Cred ca am folosit carbune umed sau lemne si nu prea da randament centrala. ( rezolvat )
- Face toti banii. Sunt multumit, merge bine.
- Cand bate vantul se ridica temperatura la 90° …, ma puteti ajuta? ( rezolvat )
- Am luat o centrala de la voi de 40kw si stau cu geamurile deschise iarna. Ce pot face sa reduc caldura? ( rezolvat )
- Daca iau centrala de la voi si o instalez cu un coleg, imi dati garantie? ( rezolvat )
- Am bagat coceni, porumb si grau ( mucegait ) si am ars 80h non stop. Am crezut ca sa defectat.
- Cea mai buna alegere, aveam Ferroli si bagam si la 5 dimineata lemne. Acum stau linistit.
M ar interesa un model universal pt o suprafata de maxim 200mp ,plus cos de evacuare .Cat m ar costa ?