case din lemn sau case din zidarie

Ce sa aleg intre o casa din lemn si una din zidarie? 2

Ce sa alegi intre o casa din lemn si una din zidarie? O intrebare curajoasa. Mentalitatea in Romania duce spre zidarie iar cea occidentala spre case din lemn. Acele case pe structura lemnoasa de tip sandwich. Nu din panouri sandwich pe care le gasim la depozite, ci din pereti sandwich construiti din lemn, osb si isolatie minerala.

Case din lemn sau zidarie?

Diferetele sunt destul de majore. De la costuri si confort si pana la ecologic. Daca umanitatea se indreapta spre ecologic atunci putem spune ca aceste case din lemn sunt solutia de viitor iar cele din zidarie raman trecutului. Ca o paranteza, primul material de constructii folosit de om a fost lemnul.

Primul material de constructii folosit de om a fost lemnul. Iata de ce, lemnul este un material nobil si ecologic.

Lemnul este un material nobil datorita faptului ca este ecologic si durabil. Casele din lemn sunt locuinte durabile care pot rezista si peste 500 de ani. Avem exemple in Elvetia unde inca exista case din anul 1200 sau din nordul Frantei unde gasim case din lemn ( case din colombaj ) acele case cu lemnul aparent si pereti din pamant, de peste 500 de ani.

Care sunt diferitele avantaje intre cele doua tipuri de locuinte?

Sa locuiesti intr-o casa din lemn este ca si cum esti mereu intr-o continua vacanta. Pe langa faptul ca sunt construite din materiale ecologice, casele din lemn pot fii considerate ca si locuinte vii. Aceste constructii din lemn traiesc odata cu tine dar se hranesc din natura.

Durata de viata

Durata de viata a unei case pe structura lemnoasa poate depasii cu usurinta 200 de ani. Casele din lemn sunt locuinte extrem de bune daca ne referim la cutremure sau regiuni unde temperaturile scad cu mult sub 0 grade. La fel putem spune despre zonele in care temperaturile sun cu mult peste 30°. Opusul acestor fraze sunt casele din zidarie.

Ecologic

Locuintele din lemn sunt considerate ca locuinte ecologice si durabile. Acest tip de constructie care dateaza de mii de ani, uneste natura cu umanitatea convietuind impreuna. Casele din lemn nu emana chimicale toxice din zidarie pentru ca nu au zidarie sau tencuiala.

Durata de constructie

O casa din lemn se construieste rapid. Daca panourile sandwich sunt prefabricate in uzina atunci putem ridica structutra unei case intre 3 si 7 zile dupa ce fundatia a fost executata. In majoritatea cazurilor, o casa de lemn este gata de locuit intre 2 si 3 luni maxim.

 

2 Comments

  1. Am auzit mai multe persoane ca aceste case din lemn sunt mai bune decât cele tradiționale. Ma bate gândul sa construiesc și eu una dar sunt puțin nedumerit cu focul. Ma puteți îndruma?

    1. Salut Petru! Daca ne uitam in casele noastre, observam ca avem lemn peste tot! Structura caselor din lemn este tratata impotriva focului. Acesta nu se poate aprinde de la o scanteie care ar putea aparea din sistemul electric. In acest sens, casele din lemn sunt protejate! Electricitatea sau un scurt circuit poate aprinde un lemnul dar nu si la structurile tratate contra focului!

      Construieste Ieftin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close