Cea mai buna centrala pe lemne

Cea mai buna centrala termica pe lemne 4

Daca vrei sa gasesti cea mai buna centrala pe lemne, cele cu ardere de tip lumanare fac toti banii. Cunoscute si, sub numele de cazane, aceste centrale pot arde orice tip de combustibil lemnos. Desi gasim in Romania foarte multe locuinte dotate cu centrale clasice ( ardere de jos in sus ) , totusi romanii inca nu realizeaza cate economii pot face cu centralele de tip cazan cu ardere inversa.

Cea mai buna centrala termica pe lemne sau carbuni

Majoritatea tarilor din nordul europei folosesc centrale de tip cazan cu ardere de tip lumanare. Dupa cum bine stim, in  nordul europei clima este una foarte rece. Iarna, spre exemplu, temperaturile scad foarte mult atingand chiar si – 30°. Nordicii folosesc centrale termice care produc foarte multa energie dar care nu consuma mai deloc. Aceste centrale de tip cazan le gasim acum si in Romania!

Centrale pe lemne cu ardere tip lumanare
Centrale pe lemne cu ardere tip lumanare

Daca cautam pe google comentarii despre aceste centrale, vom observa ca majoritatea comentariilor sunt favorabile. Exista si acele persoane vesnic nemultumite care indiferent de situatie vor fii contra acestor centrale termice din principii stravechi! Dar sa nu bagam in seama cei 1% care incearca sa denigreze cam orice este bun in Romania.

De ce sunt cele mai bune centrale?

Dupa cateva analize facute in amanunt si discutii purtate cu diferiti clienti, ne-am dat seama ca centralele cu ardere de tip lumanare sunt pe departe o alternativa serioasa a centralelor clasice gen Viadrus. Chiar mai bune ca acestea. Dupa parerea noastra, acest cazan pe lemne este cea mai buna centrala pe lemne din Romania.

Care sunt avantajele centralelor de tip cazan?

  • Consuma aprx: 50kg combustibil la 24h fata de 150 kg cat consuma una clasica.
  • Se curata undeva intre 14 si 20 de zile ( cenusea ).
  • Sunt controlate electronic avand un tiraj imbunatatit.
  • Incalzesc apa foarte repede atingand usor 60° / 90°.
  • Se incarca o singura data la 24/36 ore.
  • Ard orice combustibil pe baza de lemn: rumegus, brichete, coceni, lemne, carbuni, peleti, paie, reziduri agricole, etc
  • Au un pret accesibil.
  • Reduci costurile de incalzire cu peste 40% in fiecare iarna.
  • Durata de viata este cu mult peste 25 de ani.
  • Au o garantie de 5 ani oferita de producator.
  • Avem reprezentati si in Romania.
Centrale termice pe lemne sau carbuni
Centrale termice pe lemne sau carbuni

Cat consuma pe iarna o centrala cu ardere inversa?

Consumul unei centrale termice pe lemne sau carbuni cu ardere inversa se poate calcula si in functie de casa pe care o aveti, tamplaria pvc, felul in care au fost montate geamurile sau tocaria, gradul de izolatie, din ce este construita casa, cum au fost montate prizele si intrerupatoarele ( acestea creeaza curent de aer si trag toata caldura din casa ) sau zona geografica unde este casa.

Toate aspectele de mai sus sunt proiritare daca vrem sa pastram caldura in casa iar centrala sa consume mai putin!

Sa mergem pe ideea ca avem o casa bine izolata fara pierderi de caldura. Asta inseamna ca o centrala nu va fii nevoita sa arda la capacitate maxima reducand astfel tirajul pentru a stabiliza incalzirea la un consum minim. Deasemenea, puterea unei centrale termice poate stabili dinainte consumul acesteia.

O centrala cu ardere inversa de tip cazan va consuma iarna undeva la 1.5m3 pe luna de lemne. Daca folosim un amestec compus din 60% carbune si 40% lemne, vom avea un consum estimat la 1m3 pe luna. Calcule facute pentru o casa de 100/120mp!

Centrala de 20kw sau 30 kw. Care este diferenta ?

Daca avem o centrala de 20kw pentru a incalzii o casa de 100mp utili, este bine de stiut ca indiferent de mp locuibili, centrala va trebuii sa produca 1kw / ora pentru fiecare 10mp utili. La o casa de 100mp utili, vom deduce ca avem nevoie de o centrala de 10kw / ora. Adica, o centrala care ar functiona la capacitate maxima non-stop. Ganditi-va ca aveti o masina cu motor de 1.9l si o putere de 130 cai. Cu siguranta nu veti avea nevoie de 130 de cai non-stop! Asa este si cu centrala termica. In concluzie, este bine sa folosim centrale care au o capacitate calculata in KW aproape dubla fata de suprafata care trebuie incalzita.

Diferenta dintre cele doua centrale este de putere nominala in kw. Cea de 20kw poate incalzii suprafete de mawim 200mp intr-un regim fortat iar cea de 30kw poate incalzii suprefete de peste 200mp intr-un regim normal de functionare. Vom observa ca cele doua centrale vor consuma aproape la fel. Cea de 30kw va consuma probabil putin mai mult.

4 Comments

  1. Bună seara. Am o proprietate în Șaru Dornei jud Suceava, de aprox 250mp.In proprietate există o centrală pe lemne și aș dori să o schimb datorită incompatibilității. Aș dori sfaturi și recomandari
    Mulțumesc frumos

    Mihailov Radu
  2. Salutare. Am o casa de 190mp utili cu 16 calorifere în zona Brașov. Iarna este mai frig. Ce îmi puteți recomanda ca și calitate dar și un preț abordabil?

    1. Salut Doru! Pentru cei 190mp utili, centrala de 20kw de la E-ONE este cea mai buna alegere din punct de vedere al pretului. Are un consum foarte scazut si face toti bani. Are un mic impediment. Acela ca trebuie complect oprita ca sa o poti reincarca. Iar daca vom tine cont si de ce ne sune dl. Ionut, lemnul trebuie taiat in butuci mici de aprx 40 cm fiecare. Ca si calitate, gama de la E-ONE este foarte calitativa.

      Construieste Ieftin
      1. Bună seara,pentru 100 de metri casa de pământ izolata bine ,ce recomandați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close