Centrale stropuva pareri si diferente

Centrala Stropuva diferente si pareri 2

Centralele Stropuva sunt de mai multe feluri. Stropuva S , Stropuva SU si Stropuva SBIO. In acest articol vom discuta despre Modelul Stropuva S pe care noi il denumim Clasic si Stropuva SU, adica varianta Universal. Diferenta vizuala intre cele doua modele este data de ventilatorul care se afla deasupra camerei de incarcare a cazanului.

Care sunt diferentele intre modelul Universal si modelul Clasic?

In imaginea de mai sus avem aceasi centrala. Diferenta o da ventilatorul pozitionat deasupra camerei de incarcare. Modelul Universal arde orice tip de combustibil solid + carbune in comparatie cu modelul Clasic care arde orice tip de combustibil solid fara carbune. Daca vom utiliza lemne amestecate cu carbune spre exemplu, si modelul Clasic poate sa arda si carbune. Daca vrem sa utilizam doar carbune atunci modelul Universal este cea mai buna solutie. Datorita ventilatorului pozitionat deasupra, modelul U arde si carbune singur.

Dar oare ce face acest ventilator?

Ventilatorul este utilizat doar daca folosim carbune. Acesta nu face nimic altceva decat sa mentina un tiraj echilibrat. Carbunele este un combustibil solid care are nevoie de un tiraj mai bun fata de lemn. Pentru a putea mentine carbunele sa arda la parametri normali, ventilatorul nu face nimic altceva decat sa mentina arderea carbunelui in cazul in care tirajul este ingreunat.

Ventilator de tiraj centrala Stropuva
Ventilator de tiraj centrala Stropuva

Dupa cum bine se vede, miraculosul ventilator nu este altceva decat o tabla cu un ventilator de PC. Adica un ventilator pe care il gasim in comert pe Emag incepand de la 5 lei. Acest ventilator care costa in comert foarte putin, face diferenta de tiraj. Cine mai arde doar carbune in ziua de azi?

Clapeta de tiraj a centralei Stropuva S Clasic si ventilatorul minune!

Deci, ventilatorul minune care chiar isi face treaba cu bine trebuie si el conectat la o sursa de curent. Este o inventie buna insa specialistii nu sunt de aceasi parere. Noi am mers pe firul acestei inventii si am descoperit ca acest ventilator cauzeaza numai probleme. Si de ce specialistii din Romania nu ne spun asta? Simplu! Nu este in interesul lor.

Clapeta de tiraj cazan Stropuva
Clapeta de tiraj cazan Stropuva

Asa arata clapeta de tiraj a unei centrale Stropuva. Aceasta clapeta controleaza tirajul. Scopul acestei clapete este acela de a mentine arderea mocnita sau de a da un tiraj puternic pentru o ardere mai puternica. Daca vrem sa avem o anumita temperatura in camera de ardere, 50,60,70 sau 90° …., totul se face din aceasta clapeta. Pentru o ardere puternica de 80/90° vom tine clapeta deschisa. Pentru o ardere potrivita vom tine clapeta intre-deschisa.

Ventilatorul minune se interpune peste clapeta si intra in functiune doar cand veti utiliza carbune. Centralele Stropuva sunt concepute sa arda orice tip de combustibil solid. Toate modele, S Clasic sau S Universal sau SBIO ard; lemne, peleti, brichete, porumb, coceni, tocatura lemnoasa, boscheti, scoarta de copac, si orice alt combustibil rasinos.

Probleme cauzate de ventilator
Probleme cauzate de ventilator

Exista diferite situatii in care ventilatorul pune probleme. Aceasta problema se poate intampla oricui. In imaginea de mai sus observam mai multe modele de la Stropuva cu ventilator care creeaza probleme. Dar de ce? Care sunt cauzele care produc aceste probleme? De ce nu exista informare si in acest sens? Iata mai jos cateva raspunsuri la aceste intrebari:

Din ce cauza ventilatorul pune aceste probleme?

  1. Tiraj deficitar.
  2. Ventilatorul se conecteaza la camera de ardere in loc sa preia aerul din incapere.
  3. Usa de incarcare cu combustibil este deficitara iar ventilatorul trage aer direct din cazan.
  4. Garnitura de la usa sa deteriorat si pierde aer care este preluat de ventilator.
  5. Ventilatorul sa defectat.

Exista posibilitatea ca prin incarcare sa rupi sau sa deteriorezi garnitura de etansare. Deasemenea poti deteriora usa cazanului sau manerul de inchidere. Orice orificiu cat de mic ar fi el poate creea aceste probleme.

2 Comments

  1. Am luat Stropuva S Clasic si merge perfect. Arde de toate. Nu am incercat carbune dar sigur merge daca bag amestecat cu lemne. Nu stiam de problema cu ventilatorul.

  2. Am discutat si eu cu Stropuva Romania dar nu mi-au dat aceste informatii. Nu stiu daca a fost intentionat sau nu. Am vazut si acest video pe youtube. Se pare ca asa este. Aceste ventilatoare fac probleme. Dar nu numai la Stropuva,…., Liepsnele si Candle la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close