Casa cu consum redus de energie

Casa cu consum redus de energie Leave a comment

Reglementarile termice din 2010 și în curând Reglementarile de mediu din 2020 ne-au determinat, de câțiva ani, să construim case cu consum redus de energie sau cu energie pozitivă, adică consumând mai puțin decât ceea ce produc.

Astfel, cele doua tehnici, metoda de încălzire și materialele de construcție, sunt studiate meticulos pentru a îndeplini aceste cerințe și a construi case economice și ecologice.

1. Noile metode aplicate construcțiilor de case cu consum redus de energie.

Preocuparea pentru mediu a contribuit la îmbunătățirea și transformarea tehnicilor în construcții. Este într-adevăr necesar să fim mereu în pas cu tehnologia. Materialele utilizate trebuie să fie mai izolante, mai puțin poluante, cu metode de încălzire care sa fie mai puțin consumatoare de energie, având în același timp performanțe sporite. Chiar și organizația de pe șantierele de construcții este revizuită, inclusiv conceptul de decontaminare a șantierului, în timpul și după muncă.

2. Performanță excelentă de izolare a materialelor de constructii

Materialele alese trebuie să îndeplinească multe cerințe. Acestea trebuie să fie robuste, să absoarbă și să elibereze căldură cât mai mult posibil și să aibă un impact redus asupra mediului.

Cele mai frecvent utilizate materiale sunt cărămida porotherm, bca-ul, structura din lemn, cărămida clasică sau structura metalica.

Pe partea ferestrelor, deschiderile mari sunt preferate pentru a permite pătrunderea căldurii soarelui în casa. Acestea joacă un rol important în izolarea locuinței dvs. și, prin urmare, în economisirea energiei. Ferestrele vor fi din PVC, lemn sau aluminiu, cu geam termopan dublu sau triplu vitraj.

3. O metodă de încălzire prin condensare

Cea mai populară încălzire este, fără îndoială, cazanul cu condensare pe gaz. Dacă gazul nu este cunoscut pentru latura sa ecologică, acesta este de fapt compensat în mare măsură printr-un consum minim.

Pompa de căldură, încălzirea prin pardoseală sunt, de asemenea, soluțiile cele mai des intalnite. În ceea ce privește energia geotermica, aceasta este adoptată din ce în ce mai frecvent in casele din ziua de azi.

Utilizarea unei centrale pe lemne cu ardere inversa de ultimă generație, se află, de asemenea, pe lista posibilelor opțiuni ecologice.

4. Construcție pasiva.

Constructii case la cheie | Conform legislației, casa dvs. trebuie să producă cel puțin o sursă de energie pentru a fi o casa pasiva. Puteți lua în considerare panourile solare pentru a vă încălzi apa sanitară și pentru a produce electricitatea necesară funcționării tuturor echipamentelor.

Astfel, veți deține o casă care respectă legislația în vigoare pentru construcții pasive. În plus, va fi economic, atât în ​​ceea ce privește energia, cât și portofelul dvs., iar impactul său asupra mediului va fi redus .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close